ΔΗΜΟΙ

Δράση καθαρισμού στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου από τον Δήμο Πατρέων

Με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για όσους και όσες διαμένουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πατρέων, το οποίο λειτουργεί ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου (ΚΟΔΗΠ), συμμετείχε στην επιχείρηση καθαρισμού, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, καθώς και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου του Δήμου Πατρέων.

Ο σκοπός της δράσης αυτής ήταν διττός, καθώς αφορούσε τόσο στη βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου όσο και στην ευαισθητοποίηση των διαμενόντων σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, με τον αντίκτυπο να αποτιμάται ως θετικός.

Στελέχη του ΚΟΔΗΠ, από το Παράρτημα Ρομά, υποστήριξαν τη δράση καθ’ όλη τη διάρκειά της, συνδράμοντας τις υπηρεσίες του Δήμου και ενημερώνοντας παράλληλα τους διαμένοντες στον καταυλισμό, για τις δικές τους πλέον ενέργειες, που θα τους επιτρέψουν να διατηρήσουν το αποτέλεσμα.

Η παρέμβαση ήταν σημαντική ως προς τη διάσταση της ευαισθητοποίησης που πέτυχε, αναφορικά με το ρόλο της αυτενέργειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών της.

Ο ΚΟΔΗΠ ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους του Δήμου, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του και συμμετείχαν στην συγκεκριμένη δράση.

Σημειώνεται, ότι ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, αξιοποιώντας χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ΕΣΠΑ 2021-2027.

Τελευταία άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς από τις Βρυξέλλες: Διεκδικεί περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους για έργα σε κάθε γωνιά της Αττικής

Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…

7 ώρες ago

Στην Επιτροπή Νήσων & Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Οινουσσών

Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.

10 ώρες ago

Το ParkOut City Flow έρχεται στην Κυψέλη

Nέα προσέγγιση στην αστική μετακίνηση.

10 ώρες ago

Nέος μεγάλος υπόγειος αγωγός απορροής ομβρίων υδάτων στην Ηράκλεια

Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

10 ώρες ago

830.000 ευρώ για την αναβάθμιση 11 γηπέδων του Δήμου Ιωαννιτών

Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…

10 ώρες ago

Ζάκυνθος: Oικονομική ενίσχυση από τη Βουλή των Ελλήνων στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψε την έγκριση νέας οικονομικής ενίσχυσης ύψους…

11 ώρες ago