ΔΗΜΟΙ

Δήμος Άργους Μυκηνών: Επεκτείνει θεαματικά το δίκτυο ανακύκλωσης

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, η Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εθελοντισμού, Αναστασία Αργυροπούλου, αναφέρθηκε στα σημαντικά επιτεύγματα του Δήμου Άργους Μυκηνών στον τομέα της ανακύκλωσης.

Μέσα σε μόλις έναν χρόνο, έχει δημιουργηθεί ένα πλήρες και αποτελεσματικό δίκτυο ανακύκλωσης που περιλαμβάνει 6 διαφορετικά ρεύματα, (γυάλινες, μεταλλικές, πλαστικές συσκευασίες, χαρτί, είδη ένδυσης/υπόδησης, μαγειρικά έλαια) με περισσότερα από 34 σημεία συλλογής σε σχεδόν κάθε σημείο της πόλης του Άργους και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Η μεγάλη επιτυχία του σχεδιασμού αποδεικνύεται από την ενθουσιώδη αποδοχή που εγχειρήματος από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι επέλεξαν να ανακυκλώσουν πολλές εκατοντάδες τόνους υλικών.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στη συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι έλαβαν μέρος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ανακύκλωσης, κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Η εκπαιδευτική κοινότητα υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια, βοηθώντας στη διαμόρφωση μιας πιο βιώσιμης και φιλόξενης κοινωνίας για τις επόμενες γενιές.

Η προσπάθεια δεν σταματά εδώ.

Με ολοκληρωμένο και στρατηγικό σχεδιασμό, επεκτείνεται το δίκτυο ανακύκλωσης, τόσο σε αριθμό ρευμάτων όσο και σε σημεία εξυπηρέτησης. Υλοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, όπως η “Argos in Green & Blue Action” και “Ο Γύρος του Δήμου σε 60 ημέρες”, ενισχύοντας τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων και αυξάνοντας την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

“Βρισκόμαστε στην αρχή μιας σημαντικής και δυναμικής προσπάθειας. Ήδη, με τη συνεργασία όλων μας, καταφέραμε να καλύψουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα το κενό προηγούμενων χρόνων. Συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια αποτελεσματικότητα, ο Δήμος Άργους Μυκηνών έχει στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς, δείχνοντας πως με σωστό σχεδιασμό και ουσιαστική συνεργασία, οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να επιτύχουν στόχους που πριν από λίγο καιρό φάνταζαν ανέφικτοι. Καλούμε όλους τους δημότες να συμμετάσχουν ενεργά. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα και να δημιουργήσουμε έναν βιώσιμο τόπο για τις επόμενες γενιές” δήλωσε η Αντιδήμαρχος.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

10 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

10 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

11 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

11 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

11 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

12 ώρες ago