ΔΗΜΟΙ

«Έξυπνες» διαβάσεις στον Δήμο Κατερίνης

Ο Δήμος Κατερίνης προχωρά στην εγκατάσταση τεσσάρων «έξυπνων» διαβάσεων πεζών σε σημεία υψηλής κυκλοφορίας, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ξεκίνησε τις προπαρασκευαστικές εργασίες, με αποκατάσταση του οδοστρώματος στα σημεία όπου θα διαμορφωθούν οι διαβάσεις, έως τα μέσα Απριλίου.

Τα σημεία που θα εγκατασταθούν οι «έξυπνες» διαβάσεις είναι:

  • Παρθενίου Βαρδάκα και Γεωργάκη Ολυμπίου
  • Μητροπόλεως 1 (είσοδος Δημοτικού Πάρκου)
  • Εθνικού Σταδίου 3Α (είσοδος Α’ ΔΑΚ)
  • 19ης Μαΐου 3 (ενδιάμεσα 7ο Γυμνάσιο & 2ο Βρεφονηπιακό σταθμό)

Κάθε διάβαση θα είναι εξοπλισμένη με προηγμένο σύστημα που ανιχνεύει αυτόματα τους πεζούς και ενεργοποιεί φωτισμό LED, προειδοποιώντας τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα.

Το έργο είναι ενταγμένο στις «Λύσεις Καινοτομίας στο πλαίσιο των: «Αναπλάσεων Κοινοχρήστων Χώρων πόλεως Κατερίνης για τη Δημιουργία Δικτύου Αστικού Πρασίνου», που υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης. Το συγκεκριμένο έργο (Υποέργο 2), χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, τόνισε ότι στις «έξυπνες διαβάσεις», η τεχνολογία συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφοριακής ασφάλειας, της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας στην πόλη. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χαράλαμπος Οφίδης, τις χαρακτήρισε ως «σημαντικό εργαλείο» για την ασφαλή κίνηση των πεζών.

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

7 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

8 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

8 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

9 ώρες ago