ΔΗΜΟΙ

Στο δήμο Σκιάθου καταπατημένη έκταση

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόφαση της δικαιοσύνης που,μετά από μαραθώνιο δικαστικό αγώνα, του επιστρέφει έκταση που είχε καταπατηθεί από ξενοδοχειακή μονάδα, είναι ο δήμος Σκιάθου.

Πρόκειται για μία έκταση 15,5 στρεμμάτων στις περίφημες Κουκουναριές που είχε καταπατηθεί από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, και με βάση την απόφαση της δικαιοσύνης επανέρχεται στον δήμο Σκιάθου.

Ήδη, από τη δημοτική Αρχή του νησιού έχει ξεκινήσει διαδικασία εκτέλεσης του Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής με την απομάκρυνση των αυθαιρέτων παρεμβάσεων του  ξενοδοχειακού συγκροτήματος με την παρουσία Δικαστικού Επιμελητή και μελών της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με το δήμο, η καταπάτηση του χώρου, ακριβώς πάνω στις Κουκουναριές είχε ξεκινήσει από το 2018 κατά την έναρξη λειτουργίας του πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Από κει και πέρα, ο αγώνας του δήμου Σκιάθου ξεκίνησε το 2019, με συντονισμένες ενέργειες σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, οι οποίες οδήγησαν στη μεταγραφή των εκτάσεων στη μερίδα του δήμου το 2022.

Το επόμενο βήμα ήταν η σύνταξη του Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής το 2023 και μετά από πολλά προβλήματα και διαφωνίες ακόμα και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου από την πλευρά της αντιπολίτευσης, στις 23 Φεβρουαρίου 2024, όταν και υπερψηφίστηκε η έκδοση του Πρωτοκόλλου από τη Δημοτική Αρχή, η ξενοδοχειακή επιχείρηση προσπάθησε να ανακόψει τη διαδικασία, προσφεύγοντας στο Περιφερειακό Πρωτοδικείο Σκοπέλου, όμως οι αιτήσεις ανακοπής και αναστολής απορρίφθηκαν, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκτέλεση του Πρωτοκόλλου.

Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «η τήρηση της νοµιµότητας είναι υποχρέωση όλων και αδιαπραγµάτευτη αρχή της πολιτικής που ασκεί η Δηµοτική Αρχή, που στόχο έχει την αρµονική συνεργασία µεταξύ του δήµου, φορέων και ιδιωτών. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα και τις εκτάσεις του Δήμου, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των δημοτών, γιατί αγαπάμε τον τόπο μας, γιατί αυτό ορκιστήκαμε με τον ορισμό μας στην Δημοτική Αρχή».

Share

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

4 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

4 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

4 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

4 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

5 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

5 ώρες ago