ΔΗΜΟΙ

Παύλος Μπαριτάκης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της Κρήτης

Mε θέμα συζήτησης το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων ως μοχλών ανάπτυξης, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, πραγματοποιήθηκε διάσκεψη από το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Επιτροπή Κρήτης, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Βιάννου, Παύλου Μπαριτάκη.

Στη διάρκεια της διάσκεψης που έγινε με στόχο να αναδειχτούν όλα τα ζητήματα που καταγράφονται στην Κρήτη, οι προοπτικές, η δυναμική του νησιού και οι δράσεις που απαιτούνται για την επιχειρηματική ανάπτυξη του τόπου, ο κ. Μπαριτάκης τοποθετήθηκε, τονίζοντας πως οι αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού είναι μεγάλες.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, σε μια εποχή προκλήσεων αλλά και σημαντικών ευκαιριών, ο Δήμος Βιάννου παραμένει προσηλωμένος στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.

«Ο Δήμος μας, στη νότια Κρήτη, χαρακτηρίζεται από έναν δυναμικό πρωτογενή τομέα και έναν αναπτυσσόμενο τουριστικό κλάδο. Το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον και η γειτνίαση με το υπό κατασκευή αεροδρόμιο Καστελίου δημιουργούν νέες προοπτικές για την τοπική οικονομία. Ωστόσο, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι εξίσου σημαντικές. Όμως η ελλιπής κρατική χρηματοδότηση, οι ανάγκες σε υποδομές και οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, όπως η λειψυδρία, απαιτούν στοχευμένες πολιτικές και συλλογική δράση», επισήμανε.

Και συνέχισε λέγοντας πως η Δημοτική Αρχή, εργάζεται μεθοδικά, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να διαμορφωθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, τη στήριξη των τοπικών παραγωγών και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.

«Με στρατηγικό σχεδιασμό και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, μπορούμε να επιτύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Οραματιζόμαστε μια Βιάννο που αναπτύσσεται ισόρροπα, που στηρίζει τους ανθρώπους της και που διαμορφώνει τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον. Με συλλογική προσπάθεια, επιμονή και συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να οδηγήσουμε τον τόπο μας σε μια νέα εποχή προόδου, ευελπιστώντας πως ο κρατικός μηχανισμός θα είναι στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Τελευταία άρθρα

Δωρεά 160 εκ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση πανεπιστημίων

Αναβαθμίζονται χώροι και κτιριακές υποδομές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και…

42 λεπτά ago

Taste Lesvos: Νέα γιορτή γαστρονομίας από τον Δήμο Μυτιλήνης

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ δηλώνοντάς το έως και τις 7 Αυγούστου, στο…

57 λεπτά ago

560.000 ευρώ για νέο γήπεδο 8×8 στο Τυχερό του Δήμου Σουφλίου

Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο νομό Έβρου.

1 ώρα ago

Τήνος: Επαναλειτουργία του ΚΕΠ Πανόρμου με μόνιμο υπάλληλο

Η υπηρεσία τίθεται πλέον ξανά σε καθημερινή βάση στη διάθεση του κοινού, πλήρως στελεχωμένη και…

2 ώρες ago

Άνω κάτω πάλι η Δημοτική Αρχή στο Ναύπλιο

Παραιτήθηκαν 3 Αντιδήμαρχοι: Παναγιωτακοπούλου, Ξύδη, Φραγκιουδάκης. Στη διαγραφή τους προχωρά ο Δήμαρχος.

2 ώρες ago

Αυτοψία σε έργα στην Ηλεία πραγματοποίησε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Η επίσκεψη είχε και «στάση» στα Λαστέικα, όπου έχει διαμορφωθεί και αποδοθεί στους πολίτες ένας…

3 ώρες ago