ΔΗΜΟΙ

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, σήμερα το πρωί, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η υλοποίηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, καθώς και η αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση της περιοχής του Ισθμού, ενός κομβικού πυλώνα τουριστικής και οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και οι παρεμβάσεις που προβλέπονται μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Εξετάστηκε, επίσης, η πρόοδος των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και ο σχεδιασμός νέων παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία, θα προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και θα διαμορφώσουν ένα σύγχρονο και ελκυστικό περιβάλλον για κατοίκους, επισκέπτες και επενδυτές.

Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, για την εποικοδομητική συνεργασία μας και τη συνεχή στήριξή του στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Δήμου μας. Η στενή συνεργασία με την Περιφέρεια είναι καθοριστική για την επιτάχυνση της υλοποίησης σημαντικών έργων, την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και τη δημιουργία υποδομών που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία. Τα έργα που ήδη υλοποιούνται, μαζί με εκείνα που σχεδιάζονται, έχουν ως στόχο όχι μόνο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής μας, καθιστώντας την πιο ανταγωνιστική και ελκυστική για νέες επενδύσεις. Συνεχίζουμε δυναμικά, με σχέδιο και όραμα, να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία για την ανάπτυξη του Δήμου μας».

Τελευταία άρθρα

Χολαργός: Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου

Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

3 ώρες ago

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για την Κάρπαθο

Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της πρώτης πτήσης charter της Transavia από την Ολλανδία για τη θερινή…

3 ώρες ago

Ξάνθη: Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς ενόψει Πανελληνίων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.

3 ώρες ago

Δελφοί & Λεβερκούζεν υπογράφουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης

θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην…

4 ώρες ago

Δωρίδα: Σε τροχιά υλοποίησης ο κόμβος Μαραθιά

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο-ορόσημο οδικής ασφάλειας στη Δωρίδα.

4 ώρες ago

ΥΠΕΣ: 1.2 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του Open Mall Άρτας

Σε οριστική διευθέτηση οδηγείται η επί χρόνια εκκρεμότητα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Άρτας.

5 ώρες ago