Με τη συμμετοχή σχολέιων από όλη την Ελλλάδα και το 4ο ΕΠΑΛ Πειραιά με την παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο» στο Δημοτικό Θέατρο Ρέντη «Ιάκωβος Καμπανέλλης», ξεκίνησε το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου ΔΔΕ Πειραιά.
Το φεστιβάλ που αποτελέι μια σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία που συνδιοργανώνεται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, δίνοντας βήμα στη δημιουργική έκφραση των μαθητών γυμνασίων και λυκείων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια και τη συμβολή τους στην προώθηση του θεάτρου στην εκπαιδευτική κοινότητα και δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Το θέατρο είναι δύναμη παιδείας, πολιτισμού και έκφρασης. Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε αυτό το φεστιβάλ, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές απ’όλη την Ελλάδα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να εκφραστούν . Η σημερινή παράσταση ήταν η απόδειξη ότι η νέα γενιά έχει φωνή και το θέατρο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπος να την ακούσουμε. Στόχος μας είναι αυτό το φεστιβάλ να γίνει θεσμός για την πόλη και να εμπνεύσει περισσότερους νέους. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά γι’αυτή την πρωτοβουλία».
Το έργο θα γίνει σε οικόπεδο επί της Γρ. Παπαμιχαήλ 13, που ανήκει στο Υπουργείο…
"Μουντιάλ αυτοί, γήπεδο 5x5 εμείς" δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Κωνσταντάτος.
Ενισχύεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Στερεάς.
Με εκτίμηση και χαρά τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος.
Από την 1η Ιουλίου ένα σπίτι γεμάτο ιστορία ανοίγει ξανά την πόρτα του.
Δείτε τα νέα μέλη της δημοτικής ομάδας Σακκά.