ΔΗΜΟΙ

Δήμος Νίκαιας – Ρέντη: Συνάντηση για τα προβλήματα των σχολείων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών ήταν το αντικείμενο της εκτενούς συζήτησης που είχε ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη με τους διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν, τόσο τη δημοτική Αρχή, όσο και τις διευθύνσεις των σχολείων, προκειμένου να υπάρχει άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στα προβλήματα της καθημερινότητας και την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχε η  Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Αφροδίτη Μάλαμα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημοσθένης Σταματάτος, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά κ. Ηλίας Πατίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες Διεύθυνσης Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν:

Η έλλειψη χρηματοδότησης και οι επιπτώσεις στη λειτουργία των σχολείων

Η προμήθεια αναλώσιμων υλικών, απαραίτητων για την εκπαιδευτική διαδικασία

Η φύλαξη των σχολικών εγκαταστάσεων και η ανάγκη για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας

Τα κτιριακά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Μαραγκάκης δεσμεύτηκε για καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να αντιμετωπιστούν  τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Παράλληλα, τόνισε ότι θα εξετάσει διεξοδικά όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από τους Διευθυντές και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Συγκεκριμένα, σε σχετική δήλωσή του ανέφερε:

«Η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι προτεραιότητα και δεν μπορεί να επηρεάζεται από γραφειοκρατικά εμπόδια. Ως Δήμος, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι τα σχολεία μας θα λειτουργούν απρόσκοπτα, με επάρκεια σε υλικά και ασφαλείς συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Συνεχίζουμε τη συνεργασία με τους Διευθυντές και τους συλλόγους γονέων, προκειμένου να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Παραμένουμε ανοιχτοί σε διάλογο και δράσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα της σχολικής κοινότητας, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές και λειτουργικό εκπαιδευτικό περιβάλλον».

Share

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ από τη Θεσσαλονίκη: Στο επίκεντρο πόροι, ενεργειακό κόστος και αρμοδιότητες των Δήμων

Λάζαρος Κυρίζογλου «Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με ισχυρό Κράτος και αδύναμη Αυτοδιοίκηση» –…

10 ώρες ago

Νέο, μοναδικό απόκτημα ο “Μετρονόμος” στα Ιωάννινα

Αποτελεί δράση συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του NetZeroCities και…

14 ώρες ago

Δ. Αθηναίων: Νέα σεζόν, νέες ιδέες στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Θέατρο, μουσική, δημιουργική γραφή, κέντημα, ξυλουργική, αρχιτεκτονική, φυτά και συναντήσεις με ανθρώπους του πολιτισμού συνθέτουν…

14 ώρες ago

Ηλιούπολη: Σε δημόσια διαβούλευση η υιοθεσία χώρων πρασίνου

Στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία.

15 ώρες ago

Έμπρακτη στήριξη Κωνσταντέλλου στο σχολείο της Ψερίμου

Η άμεση ανταπόκριση του δημάρχου Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης σε ένα ουσιαστικό αίτημα της σχολικής κοινότητας – Οι…

16 ώρες ago

Αυτοψία Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο της Τούμπας

Συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.

16 ώρες ago