Η Αναστασία Χαλκιά ανακοίνωσε ότι παραμένει στα καθήκοντά της ως δήμαρχος Κασσάνδρας, συνεχίζοντας να ασκεί τις αρμοδιότητές της ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής.

Μάλιστα, επισήμανε, για ακόμη μία φορά, ότι δεν έχει καμία προσωπική ευθύνη για το ατύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, στο οποίο στοίχησε την ζωή του 19χρονου Γιάννη Καμπαϊλή.

«Κατά της απόφασης αυτής, όπως έχω νόμιμο δικαίωμα, θα προσφύγω δικαστικά, προκειμένου να αναδειχθεί η έλλειψη κάθε προσωπικής μου ευθύνης για το τραγικό δυστύχημα», σημειώνει επίσης.

Η ανακοίνωση που έκανε η δήμαρχος Κασσάνδρας:

«Σήμερα μου κοινοποιήθηκε, αφού πρώτα το περιεχόμενό της διακινήθηκε στα ΜΜΕ επί δύο ημέρες, η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία μου επιβάλλεται πειθαρχική ποινή.

Κατά της απόφασης αυτής, όπως έχω νόμιμο δικαίωμα, θα προσφύγω δικαστικά, προκειμένου να αναδειχθεί η έλλειψη κάθε προσωπικής μου ευθύνης για το τραγικό δυστύχημα στο Λούνα Παρκ στο Πευκοχώρι.

Δηλώνω για άλλη μια φορά πως ουδέποτε μέχρι το δυστύχημα είχα ενημερωθεί προσωπικά για την παράνομη λειτουργία της εν λόγω επικίνδυνης εγκατάστασης. Πιστεύοντας ακράδαντα στην αθωότητα μου θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα της Δημάρχου Κασσάνδρας όπως ο νόμος το προβλέπει, έως την σχετική κρίση της Δικαιοσύνης, τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών μου και την απόλυτη εμπιστοσύνη της δημοτικής μας παράταξης».