«Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων» ήταν το θέμα επιμορφωτικού σεμιναρίου, το οποίο διοργάνωσαν ο Δήμος Γλυφάδας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας, στο Δημαρχείο Γλυφάδας.
Το παρακολούθησαν Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης και προϊστάμενες Νηπιαγωγείων, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που είναι υπεύθυνοι για τη σύνταξη των σχολικών σχεδίων έκτακτης ανάγκης.
«Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι στις πρώτες προτεραιότητες του Δήμου μας, ώστε και εκείνοι με τη σειρά τους να μπορούν να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους και τους μαθητές και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες πρόληψης και ετοιμότητας για τη μείωση της σεισμικής διακινδύνευσης στο χώρο του σχολείου. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον ΟΑΣΠ για τη συνεργασία», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Την ευθύνη και τον συντονισμό της διοργάνωσης είχε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Άννυ Καυκά.
Με τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα υψηλός και φέτος, λόγω και της…
Την χρηματοδότηση έξι δήμων, για την κοινωνική ένταξη των τσιγγάνων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου…
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, όπου, σύμφωνα με τον χάρτη…
Μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο, πρότυπο Ειδικό Σχολείο…
Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει διατελέσει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ήταν εμφανώς συγκινημένος από την…
Δ. Κουρέτας: «Η Περιφέρεια δηλώνει έτοιμη να χρηματοδοτήσει και να προχωρήσει άμεσα τα έργα, αρκεί…