Ημέρα αφιερωμένη στο ποδήλατο είναι η Κυριακή 9 Μαρτίου για το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που συμμετέχει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον μεγάλο διεθνή ποδηλατικό γύρο Ελλάδος ΔΕΗ Tour of Hellas 2025, που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 6 Απριλίου, περ΄νώντας και από την πόλη.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, την Κυριακή, από τις 10:00 έως τις 14:30, διοργανώνεται στην Πλατεία Ιμίων Βούλας εκδήλωση αφιερωμένη στο ποδήλατο, όπου μικροί και μεγάλοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αναδεικνύουν το ποδήλατο ως μέσο άθλησης, ψυχαγωγίας και εναλλακτικής μετακίνησης.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο στάθμευσης έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Βούλας, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες ποδηλασίας.
Μεταξύ αυτών, μία πρωτότυπη ποδηλατική πίστα δεξιοτεχνίας για παιδιά 6 ετών και άνω, αφιερωμένη αποκλειστικά στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Στόχος είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αστικής κινητικκότητας, άθλησης και προστασίας του περιβάλλοντος.
Παράλληλα, θα αποκτήσουν οδηγική συμπεριφορά και θα μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για την ασφάλεια στους δρόμους, μέσα και από ένα 24 σέλιδο Φυλλάδιο Οδικής Ασφάλειας που θα μοιραστεί.
Ένα απαραίτητο θα είναι και το μινι σεμινάριο από την Κασιμάτης Cycling για την πιο σωστή χρήση του ποδηλάτου, το service πριν και μετά την χρήση.
Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νέα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου.
Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…
Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…
Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…
Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…
Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…
Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…