ΔΗΜΟΙ

Δήμος Νέας Ιωνίας: «Έπεσαν» υπογραφές για έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ανακοίνωσε ότι, υπογράφηκαν σήμερα, Πέμπτη 6 Μαρτίου, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οι δανειακές συμβάσεις για την υλοποίηση έργων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να χαθούν «εξαιτίας της ολιγωρίας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής».

Οι εν λόγω συμβάσεις έπρεπε να είχαν υπογραφεί από το 2022 καθώς ήταν απαραίτητες για να υλοποιηθούν έργα που έχουν ήδη δρομολογήσει άλλοι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως τονίζει η ανακοίνωση.

Ειδικότερα, πρόκειται να εκταμιευθούν 1.133.160 ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων που αφορούν στην «Αστική Ανάπλαση στην περιοχή της Αγοράς του Δήμου Νέας Ιωνίας».

Παράλληλα, υπογράφηκε σύμβαση 2.036.429,22 ευρώ για την ένταξη του έργου « Ψηφιακές Υπηρεσίες του Δήμου» και 522.992,59 ευρώ για την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων».

Οι συμβάσεις υπογράφηκαν παρουσία του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Παναγιώτη Μπιμπούδη ενώ εκ μέρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ήταν η Γενική Διευθύντρια Δήμητρα Ασημάκη και η Παναγιώτα Στάθη Διευθύντρια Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης δήλωσε ότι «στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σήμερα υπογράψαμε τις απαραίτητες δανειακές συμβάσεις που εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση για τα έργα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η σύναψη των συμβάσεων έπρεπε να έχει γίνει από το 2022 και ο Δήμος Νέας Ιωνίας διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο απένταξης από όλα τα προγράμματα. Ακόμα μια εκκρεμότητα από το παρελθόν που κλείνει η σημερινή δημοτική αρχή!»

Τελευταία άρθρα

Γίνετε πράξη η πρόταση του «κουμπαρά» για τα παιδιά

Ιδιαίτερη ικανοποίηση στη διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκάλεσε η εξαγγελία του πρωθυπουργού, ο οποίος από…

15 δευτερόλεπτα ago

Αναβαθμίζεται το Δημοτικό Κολυμβητήριο του «Παναγιώτης Γιαννάκης»

Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες αναβάθμισης που πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, στον Αθλητικό Χώρο…

13 λεπτά ago

12,135 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών στη Δ. Μακεδονία

Σε μία σημαντική παρέμβαση για τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο τη μείωση του…

22 λεπτά ago

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου σε έργα καθαρισμών ρεμάτων

Με τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα υψηλός και φέτος, λόγω και της…

59 λεπτά ago

Δράσεις κοινωνικοοικονομικής ένταξης των Ρομά της Θεσσαλίας

Την χρηματοδότηση έξι δήμων, για την κοινωνική ένταξη των τσιγγάνων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου…

1 ώρα ago

Σε κατάσταση συναγερμού λόγω κινδύνου φωτιάς η μισή Ελλάδα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, όπου, σύμφωνα με τον χάρτη…

2 ώρες ago