ΔΗΜΟΙ

Κρούει τον κώδωνα κινδύνου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: “επίκειται ένας αθόρυβος εποικισμός”

Κατά την έναρξη των εργασιών του East Macedonia and Thrace Forum III που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης παρουσίασε τα πολλά και σοβαρά θέματα που απασχολούν σήμερα τον Δήμο και θα έπρεπε να απασχολούν και την ηγεσία του κράτους. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε “στον κίνδυνο ενός αθόρυβου εποικισμού που επίκειται με την αγορά, μόλις με 10-15.000 ευρώ, παρατημένων κατοικιών στα χωριά του Έβρου από κατοίκους της Βουλγαρίας και από εταιρείες τουρκικών κεφαλαίων και συμφερόντων.

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη αύξησης των ταχυτήτων στην υλοποίηση μεγάλων έργων και τον σαφή καθορισμό των υποδομών που θα στηρίξουν την ανάπτυξη της περιοχής, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει μετατραπεί σε ενεργειακό σταυροδρόμι, συμβάλλοντας ενεργά στην ενεργειακή διαφοροποίηση της Ευρώπης.
“Αν και η Αλεξανδρούπολη χαρακτηρίζεται ως διαμετακομιστικός κόμβος, εξακολουθούν να υπάρχουν κρίσιμες εκκρεμότητες. Τι συμβαίνει με τη θαλάσσια Εγνατία; Γιατί υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση του Ανατολικού Περιφερειακού δρόμου; Ποια είναι η πραγματική κατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης;” ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η ολοκλήρωση αυτών των έργων είναι απαραίτητη για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

“Οι ιστορίες επιτυχίας επιχειρηματιών από την περιοχή μας δείχνουν ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μπορεί να εξελιχθεί σε πόλο επιχειρηματικής δραστηριότητας προσελκύοντας ξένες και εγχώριες επενδύσεις σε τομείς, όπως της βιομηχανίας, της μεταποίησης και της τεχνολογίας” ανέφερε ο Δήμαρχος, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, καθώς και στην ανάγκη για νέες στρατηγικές και πολιτικές που απαιτούνται για την διατήρηση της ανθεκτικότητας και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε στο έργο κατασκευής του πρώτου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην περιοχή.
Όπως είπε “δεν είναι δυνατόν να αποφασίζουν χωρίς εμάς και να ενημερωνόμαστε με ένα post στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατασκευή του θαλάσσιου αιολικού πάρκου ανάμεσα στην Θράκη και την Αλεξανδρούπολη χωρίς όχι μόνο να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία αλλά ούτε καν προηγουμένως να ενημερωθεί για ένα έργο από το οποίο δε θα επωφεληθεί απολύτως τίποτα και θα αποτελέσει υπανάπτυξη”.

Τελευταία άρθρα

560.000 ευρώ για νέο γήπεδο 8×8 στο Τυχερό του Δήμου Σουφλίου

Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο νομό Έβρου.

10 λεπτά ago

Τήνος: Επαναλειτουργία του ΚΕΠ Πανόρμου με μόνιμο υπάλληλο

Η υπηρεσία τίθεται πλέον ξανά σε καθημερινή βάση στη διάθεση του κοινού, πλήρως στελεχωμένη και…

42 λεπτά ago

Άνω κάτω πάλι η Δημοτική Αρχή στο Ναύπλιο

Παραιτήθηκαν 3 Αντιδήμαρχοι: Παναγιωτακοπούλου, Ξύδη, Φραγκιουδάκης. Στη διαγραφή τους προχωρά ο Δήμαρχος.

56 λεπτά ago

Αυτοψία σε έργα στην Ηλεία πραγματοποίησε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Η επίσκεψη είχε και «στάση» στα Λαστέικα, όπου έχει διαμορφωθεί και αποδοθεί στους πολίτες ένας…

2 ώρες ago

Ο Δήμος Αμοργού εγκαινιάζει τις Μονάδες Αφαλάτωσης Καταπόλων

Ενισχύεται η υδροδότηση της Αμοργού και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

2 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: Μουσική εκδήλωση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 52 ετών από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

3 ώρες ago