ΔΗΜΟΙ

Συνεδριάζει το ΔΣ της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 26/2

Συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι, στα γραφεία της Ένωσης.

Συνεδριάζει το ΔΣ της ΚΕΔΕ – Τα θέματα που θα συζητηθούν

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ «Εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης και επείγουσες ενεργειακές πολεοδομικές ρυθμίσεις» με εισηγητές τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου, τον β’ αντιπρόεδρο Γ. Παπαναστασίου και τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Υδάτων και Κυκλικής Οικονομίας Κ. Ζέρβα.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΚΕΔΕ θα επανατοποθετηθεί στο θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών από τους δήμους κατά τους μήνες Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο, βάσει του ΠΔ 71/2020, με εισηγητές τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου, τον α’ αντιπρόεδρο, Γ. Κωνσταντέλλο, και τον Κώστα Πελετίδη, δήμαρχο Πατρέων.

Τέλος, με αφορμή την εκδίκαση ενώπιον του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ αίτησης της ΟΤΕ Α.Ε. για την ακύρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ηρακλείου, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αναμένεται να διατυπώσει πρόταση σαφούς νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με την αρμοδιότητα των δήμων για τον καθορισμό προδιαγραφών και διαδικασίας για τη χορήγηση αδειών τομής ή εκσκαφής σε οδούς και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους, με εισηγητές τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου και την προϊσταμένη Νομικής Υπηρεσίας ΚΕΔΕ Ντ. Αλεξίου.

Τελευταία άρθρα

Τριήμερο Φεστιβάλ Βιβλίου στις Σέρρες

θα συμμετάσχουν βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι και συγγραφείς δίνοντας στο σερραϊκό κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει…

2 λεπτά ago

Σταθερά τα τέλη καθαριότητας & φωτισμού σε Παπάγο-Χολαργό

Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε για τη νέα χρονιά τη διατήρηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού…

31 λεπτά ago

1o Φεστιβάλ Εθελοντισμού από την Περιφέρεια Αττικής

Συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Αθηναίων.

54 λεπτά ago

Ενεργειακή αναβάθμιση για το 20ό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Προχωρούν οι διαδικασίες από τον Δήμο Χαλκιδέων.

1 ώρα ago

Λάρισα: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το Πράσινο Σημείο

Επόμενο βήμα η διαγωνιστική διαδικασία για τον εξοπλισμό.

1 ώρα ago

Το μπάσκετ με αμαξίδιο επιστρέφει δυναμικά στην καρδιά της Αθήνας

Μια διοργάνωση που αναδεικνύει τη δύναμη της συμμετοχής, την ισότητα, την προσβασιμότητα και τον σεβασμό…

2 ώρες ago