ΔΗΜΟΙ

Φλώρινα: Ζωγραφικά έργα σε δημόσια θέα

Ο Δήμος Φλώρινας και το Γραφείο Εθελοντισμού απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους συμπολίτες μας καλλιτέχνες ζωγραφικής, επαγγελματίες και μη, στους σπουδαστές της σχολής Καλών Τεχνών και σε κάθε μέλος συναφούς συλλογικότητας (εργαστήρια ζωγραφικής κ.ά), να προσφέρουν ένα ζωγραφικό έργο τους, προκειμένου αντίγραφο του να εκτυπωθεί και να εκτεθεί σε δημόσια θέα.

Τα έργα που θα προσφερθούν, θα φωτογραφηθούν στη μέγιστη δυνατή ανάλυση από επαγγελματία φωτογράφο και θα επιστραφούν στους καλλιτέχνες. Τα εκτυπωμένα αντίγραφα τους θα εκτεθούν μόνιμα σε προσόψεις παλαιών κτηρίων, σε μόνιμες δημόσιες εκθέσεις και σε άλλους χώρους.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η προβολή του σπουδαίου καλλιτεχνικού, ζωγραφικού έργου που έχει παραχθεί και συνεχίζει να παράγεται στον τόπο μας, καθώς και η αισθητική αναβάθμιση δημόσιων χώρων και προσόψεων κτιρίων.

Η φωτογράφιση των έργων θα γίνεται στο κατάστημα του κ. Σάββα Παπαδόπουλου επί της οδού Ταγμ. Φουλεδάκη τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, κατά τις απογευματινές ώρες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους καλλιτέχνες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση σχετικά με την όλη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:
6985771215 Μιχάλης Χάτζιος
2385044520 Φανή Φίλιου.

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ 2026: Οι Δήμοι ανεβάζουν τον πήχη των διεκδικήσεων για αρμοδιότητες, πόρους και αποκέντρωση

Με σαφές θεσμικό και πολιτικό στίγμα αναμένεται να δώσει το «παρών» στη φετινή 90ή Διεθνή…

2 ώρες ago

Δύσκολες ώρες για τον Αχιλλέα Μπέο

Έχασε την αδερφή του από ανακοπή, την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα.

3 ώρες ago

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας & Δήμου για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων

Ο Περιφερειάρχης άνοιξε τον φάκελο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται στην περιοχή.

3 ώρες ago

Ξεκίνησε η μεγάλη ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Αιγάλεω

Eπένδυση 6 εκατ. ευρώ για έναν σύγχρονο, προσβάσιμο, πράσινο και λειτουργικό δημόσιο χώρο.

4 ώρες ago

Νέο πολιτιστικό κέντρο στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ένα ακίνητο της σιδηροδρομικής περιουσίας αποκτά νέα ζωή, συνδέοντας την αξιοποίησή του με τον πολιτισμό…

5 ώρες ago