ΔΗΜΟΙ

Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου Καρπάθου και Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τη δημιουργία αναρριχητικών πεδίων

Στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Καρπάθου για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία αναρριχητικών πεδίων στο νησί της Καρπάθου», προέβησαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Φελλουζής.

Σκοπός της σύμβασης είναι η δημιουργία αναρριχητικών πεδίων και διαδρομών στο νησί της Καρπάθου. Η αναρρίχηση είναι μια κατηγορία αθλητικού τουρισμού αναψυχής που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Το νησί της Καρπάθου έχει ιδιαίτερο αναρριχητικό ενδιαφέρον και δυνατότητα για διάνοιξη πολλών αναρριχητικών διαδρομών πολύ καλής ποιότητας. Θα επιλεχθούν 200 αναρριχητικές διαδρομές όλων των επιπέδων δυσκολίας και για όλες της εποχές του χρόνου με στόχο να συμβάλλουν στην προσέλκυση αναρριχητικού και όχι μόνο τουρισμού στην Κάρπαθο και πέραν της θερινής περιόδου.

Οι 200 επιλεγμένες διαδρομές θα ανοιχτούν σε περιοχές της Νότιας, Κεντρικής και Βόρειας Καρπάθου και θα έχουν ύψος 10-35 μέτρων. Όλες οι διαδρομές θα ανοιχτούν με βάση το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ959 και το διεθνές πρότυπο UIAA 123 και βάση των τελευταίων οδηγιών της UIAA για πεδία που γειτνιάζουν με τη θάλασσα.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν:

– Διάνοιξη αναρριχητικών διαδρομών και σήμανσή τους (καθαρισμός, άνοιγμα μονοπατιού, εύρεση διαδρομής στο βράχο, άνοιγμα διαδρομής, τοποθέτηση ασφαλειών και σταθμών αγκύρωσης)

– Διάνοιξη μονοπατιών και σήμανσή τους (χάραξη, καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών)

– Έντυπο αναρριχητικό οδηγό

Για τη σωστή και ασφαλή διάνοιξη των αναρριχητικών διαδρομών οι εργασίες θα εκτελεστούν από εξειδικευμένα συνεργεία με μεγάλη εμπειρία στο άνοιγμα διαδρομών και στην αναρρίχηση.

Φορέας υλοποίησης του έργου, που θα καλυφθεί από πόρους του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι ο Δήμος Καρπάθου.

Η προγραμματική σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη και λήγει με την ολοκλήρωση των εργασιών σε δύο έτη.

Τελευταία άρθρα

Ενεργειακές παρεμβάσεις σε τέσσερα σχολέια των Αγ. Αναργύρων

Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων προχωρά ο δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, στο πλαίσιο της…

43 λεπτά ago

Απολογισμός των 2,5 ετών διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Στην Π.Ε. Ροδόπης συνεχίστηκε ο κύκλος των απολογιστικών παρουσιάσεων του Χριστόδουλου Τοψίδη στις πέντε Περιφερειακές…

54 λεπτά ago

Το σχέδιό της για τη νέα ΚΑΠ κατέθεσε η Π. Πελοποννήσου

Το πλαίσιο «Πελοπόννησος 2035», θέτοντας μια καθαρή πολιτική προτεραιότητα η νέα ΚΑΠ δεν μπορεί να…

2 ώρες ago

Αύξηση πυρκαγιών και συλλήψεων για εμπρησμό

Για την ανησυχητική αύξηση της συχνότητας των πυρκαγιών στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τον επιχειρησιακό…

2 ώρες ago

Συνεργασία Π. Φαλήρου και Ε.Ε.Σ. για την ασφάλεια στο νερό

Με δράσεις ενημέρωσης για την ασφάλεια στο νερό, Παλαιό Φάληρο και Ερυθρός Σταυρός, τίμησαν την…

2 ώρες ago

Ο Omar Faruk Tekbilek γέμισε μουσική ειρήνη το Ζάππειο

Iδανικά το 1ο Attica Roots Festival έκλεισε o διάσημος πρεσβευτής της παγκόσμιας ειρήνης, Faruk Tekbilek…

2 ώρες ago