ΔΗΜΟΙ

Συνάντηση Δ. Κουρέτα- Κωστή Χατζηδάκη

Η στήριξη και του Υπουργείου Οικονομικών για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη της περιοχής σε όλους του τομείς που επλήγησαν από τις θεομηνίες, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν στο κτίριο της Περιφέρειας στη Λάρισα, ο Δ. Κουρέτας ενημέρωσε αναλυτικά τον υπουργό για όλα τα μεγάλα θέματα της Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης, παρουσίασε σε χάρτες ενημέρωσε τον Υπουργό Οικονομικών για την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων που κατασκευάζει η Περιφέρεια στη Θεσσαλία, για το σημαντικό ρόλο που επιτελεί το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των Θεσσαλών στα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και το σχέδιο του για την αγροτική ανάπτυξη του θεσσαλικού κάμπου.

Στη συζήτηση τέθηκε ακόμη το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας, η συνεργασία της Περιφέρειας με τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας και τα έργα ορεινής υδρονομίας που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

Τέλος ο κ. Κουρέτας ενημέρωσε τον κ. Χατζηδάκη για τη διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων των πληγεισών από τον daniel επιχειρήσεων μέσω της Κρατικής Αρωγής, όπως και για τα προγράμματα της επιχειρηματικότητας που αναμένεται να τρέξουν το 2025 μέσω του ΕΣΠΑ/Θεσσαλία 2021-27.

Τελευταία άρθρα

“Τα μνημεία δεν είναι για πριβέ γλέντια”: Ανακοίνωση των Αρχαιολόγων για τη γαμήλια δεξίωση της κόρης των Κωστόπουλου – Μπαλατσινού στο Νιόκαστρο της Πύλου

Σφοδρές αντιδράσεις στην κοινότητα των αρχαιολόγων έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το Νιόκαστρο της Πύλου φιλοξένησε ιδιωτική…

5 ώρες ago

Ισίδωρος Μάδης: «Η καλύτερη καταστολή είναι η πρόληψη»

Την ανάγκη η χώρα να επενδύσει ουσιαστικά στην πρόληψη και όχι μόνο στη διαχείριση των…

6 ώρες ago

Κατερίνη: Σε λειτουργία το αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκινγκ στην Παραλία

Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

9 ώρες ago

Σπάρτη: Νέο πρόσωπο για τα σχολεία Αγίου Ιωάννη

Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

9 ώρες ago

Σπέτσες: 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

9 ώρες ago

Συνάντηση Τοψίδη με το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.

9 ώρες ago