ΔΗΜΟΙ

Σαντορίνη: Λιμάνι διαφυγής σε Βλυχάδα και Κολούμπο

Τις διαδικασίες για την κατασκευή θαλάσσιας πύλης διαφυγής στη Βλυχάδα δρομολογεί ο δήμος Θήρας, μετο Λιμενικό Ταμείο να προχωρά στην ολοκλήρωση των σχετικών μελετών και των τευχών δημοπράτησης, που είχαν διακοπεί από το 2019.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, η διοίκηση του Ταμείου ξεκίνησε πέρυσι τις ενέργειες μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2024 και ανέθεσε σε μελετητικό γραφείο την εκπόνηση όλων των μελετών και των τευχών δημοπράτησης που απαιτούνται, για την κατασκευή της θαλάσσιας πύλης διαφυγής στο αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας.

Αν και από τον περασμένο Σεπτέμβριο, τόσο η δημοτική Αρχή, όσο και το Λιμενικό Ταμείο αναζητούσαν χρηματοδότηση για να προχωρήσει το έργο, η λύση δόθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί στις 7 Φεβρουαρίου, όπου ανήγγειλε τη χρηματοδότηση της κατασκευής της πύλης διαφυγής στην Βλυχάδα με τρία εκατομμύρια και την κατασκευή της, με άμεσες διαδικασίες με τη βοήθεια του στρατού και συγκεκριμένα από τις Ένοπλες Δυνάμεις για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Σε ότι αφορά στη θαλάσσια πύλη διαφυγής στον Κολούμπο Θήρας, σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες ανάθεσης των μελετών.

Υπάρχει η χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δ.Λ.Τ. ΘΗΡΑΣ 300.000 ευρώ για όλες τις μελέτες και των τευχών δημοπράτησης που απαιτούνται.

Τέλος, αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να παραδωθεί η μελέτη καθορισμού χερσαίας ζώνης λιμένα και να τεθεί για ψήφιση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Λ.Τ. ΘΗΡΑΣ.

Share

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

54 λεπτά ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

1 ώρα ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

3 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

3 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

3 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

3 ώρες ago