Χθες συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τα εγκαίνια του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Ήταν μια δωρεά της Μαριάννας Λάτση που σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη έχει φτάσει να νοσηλεύει 28.000 περιστατικά ετησίως και να κάνει πάνω από 2000 χειρουργεία.

“Το πραγματικό και συνεχές ενδιαφέρον της κυρίας Μαριάννας Λάτση για το Κέντρο αυτό αποδείχθη πάλι πριν από λίγες μέρες, όταν της ζητήθηκε να μας βοηθήσει στην συντήρηση ενός απαραίτητου μηχανήματος αξίας 250.000€ και αντί να το επισκευάσει, μας δώρισε αμέσως ένα ολοκαίνουργιο” δήλωσε ο Υπουργός για να συνεχίσει με ακόμα πιο ευχάριστη είδηση “η κα Μαριάννα Λάτση θα κτίσει από την αρχή και θα μας δωρίσει ένα νέο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στο ΠΓΝ του Ρίου στην Πάτρα. Έτσι και οι ασθενείς της Δυτικής Ελλάδας θα αποκτήσουν την δυνατότητα να λαμβάνουν τις θεραπείες τους με αξιοπρέπεια.

Η ευγνωμοσύνη μου για όλες της τις δωρεές γενικά αλλά και για αυτή της την απόφαση είναι απέραντη. Την Ευχαριστώ, ως Υπουργός Υγείας, εκ μέρους όλων των ασθενών, όπως ευχαριστώ όλους τους δωρητές του ΕΣΥ, χωρίς την γενναιοδωρία τους πολλά σπουδαία πράγματα δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν».