Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, Τάσος Μούγιος, από την αρχή της θητείας του βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βουτσινά και τις αρμόδιες υπηρεσίες, παρουσιάζοντας και αναλύοντας το όραμα και τον στρατηγικό σχεδιασμό για την βιώσιμη ανάπτυξη της Τροιζηνίας και των Μεθάνων.
Απαρέγκλιτο στόχο αποτελεί η ολιστική προσέγγιση μέσω εκπόνησης νέων μελετών από την παρούσα Δημοτική Αρχή και αξιοποίησης μελετών που εκπονήθηκαν από προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής για έργα συνολικού προϋπολογισμού €6.710.000, από το στρατηγικό πρόγραμμα αναβάθμισης και θωράκισης των Δήμων της Αττικής.
Πιο συγκεκριμένα:
•Κατασκευή αγωγού ύδρευσης Μεθάνων, προϋπολογισμού €2.125.000. Μελέτη που ξεκίνησε από τη Δημοτική Αρχή του πρώην Δημάρχου Μεθάνων κου Χρήστου Πάλλη, συνεχίστηκε η ωρίμανσή της από τη Δημοτική Αρχή του πρώην Δημάρχου Τροιζηνίας Μεθάνων κου Γιάννη Σαμπάνη, ωρίμασε από τη Δημοτική Αρχή του πρώην Δημάρχου Τροιζηνίας Μεθάνων κου Κώστα Καραγιάννη και επικαιροποιείται από την σημερινή Δημοτική αρχή του κου Μούγιου Τάσου.
•Κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου Γαλατά, προϋπολογισμού €1.660.000. Μελέτη που υλοποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή του πρώην Δημάρχου Κώστα Καραγιάννη και επικαιροποιείται από την σημερινή Δημοτική Αρχή του κου Μούγιου Τάσου.
•Δημιουργία νέου Παιδικού Σταθμού στη Δ.Ε. Τροιζηνίας, προϋπολογισμού €600.000. Μελέτη που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από τη Δημοτική Αρχή του πρώην Δημάρχου Τροιζηνίας Μεθάνων Σπύρου Πολλάλη και μετέπειτα κου Σωτήρη Σούχλα. Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή του κου Τάσου Μούγιου και στο Α’ τρίμηνο του 2025 θα ολοκληρωθεί η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής.
•Διάνοιξη δέκα (10) νέων γεωτρήσεων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου με τους αντλητικούς μηχανισμούς, προϋπολογισμού €750.000. Μελέτη και ωρίμαση της Δημοτικής Αρχής του κου Τάσου Μούγιου.
•Αντιπλημμυρική προστασία της Επαρχιακής Οδού Παλαιάς Επιδαύρου – Κόμβου Καλλονής (νέα χάραξη), προϋπολογισμού €1.575.000. Πρόταση της Δημοτικής Αρχής του κου Τάσου Μούγιου, σε ωρίμανση από την Περιφέρεια Αττικής.
“Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως τα προβλήματα είναι διαχρονικά και η επίλυσή τους απαιτεί τη δεκτικότητα και την πλήρη κατανόησή τους. Αξιοποιώντας κάθε όπλο στη φαρέτρα μας και εκμεταλλευόμαστε κάθε διαθέσιμο πόρο. Δεν εθελοτυφλούμε διεκδικώντας την παρθενογένεση των ιδεών και των προτάσεων. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για τον Δήμο μας για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών του” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.
Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…
Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…
Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…
Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.
Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.