ΔΗΜΟΙ

Δυσαρέσκεια για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη Λήμνο

Τη δυσαρέσκειά τους για τια αποφάσεις σχετικά με την διαμόρφωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού εκφράζουν, η δημοτική Αρχή, οι φορείς και οι κάτοικοι της Λήμνου που ζητούν την άμεση αποκατάσταση των εβδομαδιαίων ακτοπλοϊκών συνδέσεων με τον λιμένα της Καβάλας.

Τόσο το δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, όσο και οι φορείς απαιτούν την εφαρμογή της πρόσφατης γνωμοδότησης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουν αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμά του διατυπώνει την αντίθεσή του με τη γνωμοδότηση, η οποία προβλέπει την ανάθεση εκτέλεσης δημόσιας υπηρεσίας στη γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη, αντικαθιστώντας προσωρινά και το ανώτατο για ένα τρίμηνο τις τρεις εβδομαδιαίες προσεγγίσεις στον λιμένα της Καβάλας με δύο σε αυτόν της Αλεξανδρούπολης.

Επιμένει στην άμεση αποκατάσταση των εβδομαδιαίων ακτοπλοϊκών συνδέσεων με τον λιμένα της Καβάλας με απευθείας ανάθεση μέχρι τον μήνα Οκτώβριο, προτάσσοντας επίσης και την ανάγκη έγκαιρης ανακοίνωσης των θερινών δρομολογίων.

Επίσης, για τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών που προκύπτουν έως την αποκατάσταση της γραμμής, το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί την προσθήκη μίας επιπλέον προσέγγισης πλοίου προερχόμενου από τη Μυτιλήνη, με τελικό προορισμό την Καβάλα και τη δρομολόγηση οχηματαγωγού πλοίου με προορισμό το ίδιο λιμάνι, προκειμένου να εξυπηρετείται το μεταφορικό έργο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τέλος, καλεί τον Λημνιακό λαό και τους Λημνιούς της Αθήνας και της Καβάλας σε ταυτόχρονες κινητοποιήσεις την ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί η εν λόγω συνάντηση στο υπουργείο.

Από την πλευρά τους, την ίδια θέση διατύπωσαν και οι φορείς της Λήμνου σε σύσκεψη η οποία προηγήθηκε της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ταυτόχρονα τόνισαν τις σοβαρές επιπτώσεις της μεταβολής αυτής για την εκτέλεση του μεταφορικού έργου, καθώς επίσης και την επιζήμια, ιδιαίτερα για τον τουριστικό κλάδο, καθυστέρηση στον προγραμματισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία κρατήσεων στα καταλύματα, επιφέροντας σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού.

Share

Τελευταία άρθρα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας – Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Τζανείου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…

8 ώρες ago

Με κοινές προτάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…

12 ώρες ago

Προχωρά η ψηφιοποίηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…

13 ώρες ago

Νέα παρέμβαση Β. Σίμου για τα αγριογούρουνα που έφτασαν στις γειτονιές

Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…

15 ώρες ago

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στο στόχαστρο των μελών της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…

16 ώρες ago

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Microsoft 365 & Copilot για τους εργαζόμενους

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.

16 ώρες ago