ΔΗΜΟΙ

Έργο αποχέτευσης Αγίου Στεφάνου: αίρεται η καθυστέρηση, ξεκινά η υλοποίηση

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση της Δημάρχου Διονύσου, Κατερίνας Μαϊχόσογλου, με τον Προϊστάμενο Υποδιεύθυνσης Τομέα Περιβάλλοντος της ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ, Νικόλαο, Μαμαλούγκα, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Χωροταξίας, Αλέξανδρου Κουκά, του Γενικού Γραμματέα Κώστα Βαφειάδη, της Προϊσταμένης Τεχνικών Έργων του Δήμου, Αγγελικής Κουρουπάκη καθώς και υπηρεσιακών του Υπουργείου.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η εξέλιξη του έργου αποχέτευσης του Αγίου Στεφάνου. Παρ’ ότι υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και του ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ, διαπιστώθηκε καθυστέρηση στη διαδικασία, η οποία αποδίδεται σε ζητήματα που άπτονται των τευχών δημοπράτησης. Υπήρξε, ωστόσο, ρητή διαβεβαίωση από τους αρμόδιους φορείς ότι το ζήτημα θα επιλυθεί άμεσα, επιτρέποντας στην ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει απρόσκοπτα στη δημοπράτηση του έργου.

Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί στενά το θέμα από την πρώτη στιγμή, ασκώντας διαρκή πίεση προς κάθε κατεύθυνση, με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών. Η συνάντηση επιβεβαίωσε ότι η καθυστέρηση αίρεται και το έργο θα προχωρήσει κανονικά προς υλοποίηση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Επιπλέον, η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα αναπτυξιακά έργα που θα αναβαθμίσουν το Δήμο Διονύσου, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για συνεχή βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας των δημοτών.

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ 2026: Οι Δήμοι ανεβάζουν τον πήχη των διεκδικήσεων για αρμοδιότητες, πόρους και αποκέντρωση

Με σαφές θεσμικό και πολιτικό στίγμα αναμένεται να δώσει το «παρών» στη φετινή 90ή Διεθνή…

3 ώρες ago

Δύσκολες ώρες για τον Αχιλλέα Μπέο

Έχασε την αδερφή του από ανακοπή, την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα.

4 ώρες ago

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας & Δήμου για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων

Ο Περιφερειάρχης άνοιξε τον φάκελο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται στην περιοχή.

5 ώρες ago

Ξεκίνησε η μεγάλη ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Αιγάλεω

Eπένδυση 6 εκατ. ευρώ για έναν σύγχρονο, προσβάσιμο, πράσινο και λειτουργικό δημόσιο χώρο.

5 ώρες ago

Νέο πολιτιστικό κέντρο στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ένα ακίνητο της σιδηροδρομικής περιουσίας αποκτά νέα ζωή, συνδέοντας την αξιοποίησή του με τον πολιτισμό…

6 ώρες ago