ΔΗΜΟΙ

Ναύπλιο: Ομόφωνη η απόφαση για τη δημιουργία του “Μουσείου 1821”

Σε μια τόσο ιστορική πόλη όπως είναι το Ναύπλιο κάθε κομμάτι προβολής της ιστορίας κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη και γίνεται αποδεκτό όχι μόνο με ομοφωνία αλλά και με συναίσθηση ευθύνης.

Εν προκειμένω, το Δημοτικό Συμβούλιο, με δεδομένο ότι το κτίριο πρώην ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας είναι σχεδόν όμορο με το κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου επί της ιστορικής πλατείας Συντάγματος και θα αποτελούσε μοναδική ευκαιρία να συγκεντρωθεί όλη η ιστορία της πόλης αλλά και της Ελλάδας σε ένα σημείο, ενέκρινε ομόφωνα, μετά από εποικοδομητική συζήτηση, την πρόταση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Ορφανού για τη δημιουργία «Μουσείου 1821» με την μετατροπή του κτιρίου, πρώην ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας, επί της Πλατείας Συντάγματος, σε σύγχρονο Μουσειακό χώρο. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Ίδρυμα “Αντώνιος Ε. Κομνηνός”, στο οποίο ο Δήμαρχος εκφράζει τις ευχαριστίες του για την συγκεκριμένη τιμητική πρόταση.
Ο Δήμαρχος εκφράζει, επίσης, την διαχρονική του εμπιστοσύνη στους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Πολιτισμού και Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), που θα κρίνουν και εγκρίνουν το σύνολο των διαμορφώσεων – παρεμβάσεων στο υπάρχον κτίριο, οι οποίες αφενός αποτελούν προϋπόθεση για να τελεσφορήσει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αφετέρου θα καταστήσουν το εν λόγω κτίριο συμβατό με τη νέα χρήση του ως «Μουσείο 1821», αλλά και με την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου».

Τελευταία άρθρα

Ενημερωτική Διημερίδα στο Ηράκλειο για το Νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το Ηράκλειο της Κρήτης είναι ο επόμενος σταθμός στο πρόγραμμα ημερίδων ενημέρωσης των αιρετών της…

9 λεπτά ago

Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού των 5 Ηπείρων στη Νίκαια

Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ, γνωριμίας μεταξύ πολιτισμών από κάθε γωνιά της γης, φιλοξενεί ο δήμος Νίκαιας-…

19 λεπτά ago

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων στο Χαλάνδρι

Στην ενεργειακή αναβάθμιση τριών ακόμη δημοτικών κτηρίων, έχοντας εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση ύψους 780.000 ευρώ που…

27 λεπτά ago

Ο Πειραιάς κολύμπησε στην ιστορία με το PIRAEUS OPEN WATER 1896

Με σύμμαχο τον καλό καιρό ο Πειραιάς γιόρτασε τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό στη θάλασσα,…

35 λεπτά ago

Δήμος Ασπροπύργου για το θανατηφόρο τροχαίο στον περιφερειακό δρόμο: «Ο σεβασμός επιβάλλει την αλήθεια»

Αναλυτική ανακοίνωση για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον περιφερειακό δρόμο, που στοίχισε τη ζωή σε…

15 ώρες ago

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Πυρά κατά Γλυφάδας και Αλίμου για το παραλιακό μέτωπο – «Δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Νέα διάσταση λαμβάνει η αντιπαράθεση μεταξύ των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου για…

15 ώρες ago