ΔΗΜΟΙ

Αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Δήμου Πέλλας

Σε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της καλύτερης προστασίας των πεζών προχωρά ο Δήμος Πέλλας, με την υπογραφή της σύμβασης για τη διαμόρφωση πρότυπων διαβάσεων στο οδικό δίκτυο.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.671.120 ευρώ (με ΦΠΑ) και η σύμβαση υπογράφτηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, από το Δήμαρχο Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη και από εκπρόσωπο της εταιρείας.
Το έργο περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου Πέλλας και συγκεκριμένα σε 29 συνολικά πεζοδιαβάσεις των παρακάτω περιοχών (πόλεις – κοινότητες- οικισμοί): Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση, Πενταπλάτανο, Πέλλα, Παραλίμνη, Αμπελειές, Νέος Μυλότοπος, Αράβησσος, Αγ. Λουκάς, Γαλατάδες, Παλαίφυτο, Εσώβαλτα, Αξός.

Σκοπός των διαμορφωμένων διαβάσεων είναι η μείωση των ταχυτήτων των διερχόμενων οχημάτων και η ασφαλής μετακίνηση των πεζών στον αστικό ιστό ανεξαρτήτως έκτασης, καθώς και στις περιπτώσεις μικρότερων οικισμών που παρατηρούνται υψηλές ταχύτητες κίνησης.
Το παραπάνω έργο στοχεύει αφενός στην αποφυγή – μείωση των ατυχημάτων και αφετέρου στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος βελτιώνοντας τον γενικό σχεδιασμό των οδών. Παράλληλα, συντελεί στην βελτίωση της κυκλοφοριακής αγωγής των οδηγών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0

Τελευταία άρθρα

Γιώργος Παπαδημητρίου: «Ακόμα ένα ταβάνι κατέρρευσε» στο Ηράκλειο Αττικής – Σφοδρή επίθεση στον Νίκο Μπάμπαλο

Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων και την ποιότητα των εργασιών ανακαίνισης θέτει…

7 λεπτά ago

Συνεχίζονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Δυτική Ελλάδα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρεμβαίνει σε κρίσιμους ποταμούς και χειμάρρους της περιοχής.

56 λεπτά ago

Νέα, σύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενισχύει έμπρακτα τη Δημόσια Υγεία.

1 ώρα ago

Η “ανθεκτική Θεσσαλία” του Κουρέτα & τα επόμενα βήματα θωράκισής της

Πώς άντεξαν οι Σποράδες στο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

2 ώρες ago

Νέα έργα υποδομών και αντιπλημμυρικής προστασίας στην Πελοπόννησο

Παρεμβάσεις άνω των 3,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

2 ώρες ago

Μέτωπο οκτώ δημάρχων κατά της κυβέρνησης για την παραλιακή ζώνη: Ζητούν απόσυρση ρύθμισης και προειδοποιούν με προσφυγές στη Δικαιοσύνη

Κοινή παρέμβαση των δημάρχων Αλίμου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Κρωπίας, Μοσχάτου –…

2 ώρες ago