Άμεσα ξεκινά η υλοποίηση των έργων αποκατάστασης υποδομών στους πυρόπληκτους δήμους της Ηλείας, μετά την αποδοχή από τα αρμόδια όργανα των δήμων των χρηματοδοτήσεων που ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών από το Πρόγραμμα 2021-2025 και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από το Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών & Υποδομών ΟΤΑ 2021-2025.

Το συνολικό διαθέσιμο ποσό ανέρχεται σε 1,5 εκ. ευρώ και αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης του οδικού δικτύου και έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών. Το μεγαλύτερο ποσό λαμβάνει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, περί το 1,2 εκ. ευρώ, για υποδομές και αντιπλημμυρικά δίκτυα καθώς για βελτίωση της βατότητας του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, απόφαση αποδοχής χρηματοδότησης έλαβε και η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, για αποκατάσταση ζημιών και βελτίωση του δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Πηνείας από τη δασική πυρκαγιά της 21ης Ιουνίου του 2024.