ΔΗΜΟΙ

Ημερίδα της ΚΕΔΕ για τον ποδηλατικό τουρισμό

Η ανάπτυξη και υλοοποίηση των Ελληνικών ποδηλατικών διαδρομών και η ενημέρωση των δήμων για την ενεργή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα είναι το αντικέιμενο της ημερίδας που διοργανώνει, αύριο Τρίτη 28 Ιανουαρίου, η ΚΕΔΕ, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Βασίλειου Οικονόμου, της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη και του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Τουρισμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της ΜΚΟ «Πόλεις για Ποδήλατο».

Όπως επισημαίνεται, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες ανήκει και ο ποδηλατικός τουρισμός, παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά τα τελευταία χρόνια, με οφέλη στην οικονομία, στην αύξηση των θέσεων εργασίας, αλλά και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Στόχος της συνάντησης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον ποδηλατικό τουρισμό, καθώς και των πλεονεκτημάτων του, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Στην ημερίδα έχουν κληθεί να λάβουν μέρος εκπρόσωποι των Δήμων, τους οποίους διατρέχουν οι τρεις διαδρομές του Eurovelo.

Τελευταία άρθρα

Δυτ. Ελλάδα: 2,37 εκ. ευρώ για την Προσχολική Εκπαίδευση & τα ΚΔΑΠ

Διασφαλίζεται η πρόσβαση οικογενειών της περιοχής σε ποιοτικές δομές φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης.

32 λεπτά ago

Για πρώτη φορά δημοτικά πάρκινγκ στον Πύργο

Eπιλέγησαν πέντε χώροι σε κεντρικά σημεία, συνολικής χωρητικότητας 160 αυτοκινήτων.

46 λεπτά ago

Άγ. Δημήτριος: Δωρεάν εξειδικευμένες νομικές συμβουλές για εργαζόμενους & ανέργους

Δευτέρα 27 Ιουλίου. Απαιτείται προγραμματισμός ραντεβού.

1 ώρα ago

Ηράκλειο: Ανοίγουν ξανά οι πύλες Σαμπιονάρα και Παντοκράτορα

Ανοικτές και οι τέσσερις αστικές πύλες του Ηρακλείου, για πρώτη φορά έπειτα από αιώνες.

1 ώρα ago

Ε65: Η νέα κεντρική αρτηρία που ενώνει όλους τους αυτοκινητοδρόμους

Ο χρόνος ταξιδιού οδικώς από το λιμάνι του Πειραιά προς τα Δυτικά Βαλκάνια μειώνεται κατά…

1 ώρα ago

Στη σκιά του Παλαμηδιού η 35η συνάντηση εκδοτών, συγγραφέων και αναγνωστών

H Έκθεση Βιβλίου ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 31 Ιουλίου. Θα ολοκληρωθεί την Κυριακή…

2 ώρες ago