ΔΗΜΟΙ

Αδριατική και Μεσόγειος στην ατζέντα της Π. Δυτ. Ελλάδας

Η στρατηγική για την Mακροπεριφέρεια της Αδριατικής Ιονίου (EUSAIR), καθώς και η πρωτοβουλία της CPMR για την Μακροπεριφέρεια της Μεσογείου ήταν το αντικέιμενο της συνάντησης του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρη Σκάλκο στην Αθήνα.

Όπως σημείωσε, μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης: «Ζητήσαμε στενότερη συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών όχι μόνο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και γενικότερα τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τις περιφέρειες των χωρών των Βαλκανίων και του Ευξείνου Πόντου προκειμένου να προωθείται παράλληλα η εξωστρεφής πολιτική της χώρας. Επίσης, ζητήσαμε ένα μόνιμο κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΥΠΕΞ με στόχο την στενότερη συνεργασία και προώθηση των συμφερόντων της χώρας μας και των περιφερειών της».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου της CPMR, Σταύρος Καλόγνωμος, καθώς και οι Συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη, Αντώνης Τσόγκας-Χαρβαλάκος και Γιάννης Κανακάρης.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της EUSAIR θα φιλοξενηθεί σχετική εκδήλωση της EUSAIR στην Πάτρα.

Τελευταία άρθρα

Ανακαινίζονται οι παιδικές χαρές στο Αιγάλεω

Στα αιτήματα των κατοίκων της πόλης για ασφαλείς χώρους ψυχαγωγίας των παιδιών, ανταποκρίθηκε ο δήμος…

14 λεπτά ago

Αλλάζουν όψη τα γήπεδα της Πετρούπολης

Σταδιακά προς την ολοκλήρωσή τους οδεύουν οι εργασίες συντήρησης στα γήπεδα της πόλης από τα…

24 λεπτά ago

3 εκατομμύρια ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στο δήμο Σικυωνίων

Στο σύνολό τους εγκρίθηκαν οι προτάσεις του δήμου Σικυωνίων που εξασφαλίζει πόρους, συνολικού ύψους τριών…

46 λεπτά ago

Δεσμεύσεις Βασίλη Κικίλια για το Λιμάνι της Κυλλήνης

Στην Κυλλήνη, όπου επισκέφθηκε το λιμάνι και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται…

1 ώρα ago

Επίθεση ΕΔΕΥΑ κατά ΥΠΕΝ για το νομοσχέδιο του νερού

Για υπονόμευση της διαχείρισης του νερού από τους δήμους, καθώς και για «αποκλεισμό» τόσο της…

1 ώρα ago

Διαμαρτυρία Ρουβίκωνα στο Νέστο για την αντιπυρική προστασία

Και για θέματα πολιτικής προστασίας και συγκεκριμένα αντιπυρικών μέτρων έκανα την εμφάνισή τους στο δήμο…

2 ώρες ago