Τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, η οποία παρουσιάζει έξαρση το τλευταίο διάστημα δίνοντας δονήσεις μικρής ισχύος, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν με λεπτομέρεια οι επιστήμονες με την εγκατάσταση ένος νέου σεισμολογικού σταθμού στο Χαλάνδρι.
Το μηχάνημα καταγραφής της εδαφικής επιτάχυνσης εγκαταστάθηκε στο Χαλάνδρι από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατόπιν επικοινωνίας του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου με τον διευθυντή του Ινστιτούτου, Βασίλη Καραστάθη.
Ο σταθμός τοποθετήθηκε σε χώρο του Δήμου και στέλνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, καθ’ όλο το 24ωρο. Ήδη, συνεισφέρει ουσιαστικά, στον ακριβή προσδιορισμό των επικέντρων των μικροσεισμών που έγιναν πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή του Χαλανδρίου.
Η εγκατάσταση του σταθμού έγινε στο πλαίσιο της αναβάθμισης και πύκνωσης του σεισμολογικού δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, που θα επιτρέψει την εφαρμογή των τελευταίων τεχνολογιών αντισεισμικής προστασίας στην περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…
Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…
Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…
Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…
Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…
Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.