ΔΗΜΟΙ

Δήμος Ηρακλείου: Ανανεώνει το «πράσινο» με πάνω από 5.500 νέα δέντρα και φυτά

Περισσότερα από 5.500 δέντρα και φυτά πρόκειται να προμηθευθεί ο Δήμος Ηρακλείου μετά και την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής κατά τη συνεδρίαση της, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για είδη που προσαρμόζονται ομαλά στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον και έχουν επιλεχθεί με γνώμονα την ικανότητα τους να ανταποκριθούν στις σύγχρονες συνθήκες.

Τα νέα φυτά πρόκειται να δημιουργήσουν νέες νησίδες αστικού πρασίνου αλλά και να ανανεώσουν το υφιστάμενο πράσινο σε όλη την επικράτεια του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Γιαλιτάκης: «Πρόκειται για μία προμήθεια δέντρων και φυτών που έγινε με βάση τις καταγραφές της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου με στόχο την αναπλήρωση αλλά και την νέα φύτευση δέντρων και φυτών σε νέους χώρους που διαμορφώνονται.

Η προμήθεια αυτή έρχεται να ενισχύσει τα φυτά και τα δέντρα που δημιουργούνται στο αγροκήπιο του Δήμου μας και ενισχύουν την προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής για ολοένα μεγαλύτερη αύξηση του Αστικού πράσινου του Δήμου μας σε κάθε διαθέσιμο ελεύθερο χώρο που υπάρχει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία Πρασίνου πραγματοποιεί σταδιακές φυτεύσεις λαμβάνοντας υπόψη την εποχή, τις καιρικές συνθήκες και τις ανάγκες κάθε φυτού ή δέντρου.

Τελευταία άρθρα

“Τα μνημεία δεν είναι για πριβέ γλέντια”: Ανακοίνωση των Αρχαιολόγων για τη γαμήλια δεξίωση της κόρης των Κωστόπουλου – Μπαλατσινού στο Νιόκαστρο της Πύλου

Σφοδρές αντιδράσεις στην κοινότητα των αρχαιολόγων έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το Νιόκαστρο της Πύλου φιλοξένησε ιδιωτική…

2 ώρες ago

Ισίδωρος Μάδης: «Η καλύτερη καταστολή είναι η πρόληψη»

Την ανάγκη η χώρα να επενδύσει ουσιαστικά στην πρόληψη και όχι μόνο στη διαχείριση των…

4 ώρες ago

Κατερίνη: Σε λειτουργία το αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκινγκ στην Παραλία

Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

7 ώρες ago

Σπάρτη: Νέο πρόσωπο για τα σχολεία Αγίου Ιωάννη

Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

7 ώρες ago

Σπέτσες: 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

7 ώρες ago

Συνάντηση Τοψίδη με το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.

7 ώρες ago