ΔΗΜΟΙ

Δήμος Πολυγύρου: Οι Φωταροί έρχονται τα Θεοφάνια με κάλαντα και χορούς!

Οι Φωταροί κάνουν την εμφάνισή τους παραμονή των Θεοφανίων, λέγοντας τα κάλαντα από σπίτι σε σπίτι, αμέσως μετά τον εσπερινό, ενώ ανήμερα της μεγάλης γιορτής, συναντιούνται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, όπου εκεί εκτυλίσσονται μοναδικές στιγμές!

Ο «Βασιλιάς», που έχει ορκιστεί από το προηγούμενο βράδυ, εμφανίζεται συνοδευόμενος από τους Φωταρούς, που φορούν παραδοσιακές φορεσιές, ενώ ξεχωριστή φιγούρα αποτελεί ο μάγειρας, ο οποίος κρατά ένα λουκάνικο δεμένο σε κοντάρι, που οι πιο τολμηροί, εν μέσω χωρών και τραγουδιών επιχειρούν να το αρπάξουν, δεχόμενοι τα χτυπήματα των Φωταρών.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό έθιμο, που αναβιώνει στο Παλαιόκαστρο Χαλκιδικής, ανήμερα των Θεοφανίων, για να χαρίσει γέλιο, αλλά και αναμνήσεις τόσο στους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες.

Το δρώμενο, που διοργανώνει ο Αθλητικός Αναπτυξιακός Σύλλογος Παλαιοκάστρου «Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ», υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου, θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2025 και ώρα 14:00, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, στο Παλαιόκαστρο Χαλκιδικής.

Share

Τελευταία άρθρα

Νέος εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Τρικάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παραδόθηκαν οι έξι νέες κλίνες αιμοκάθαρσης και ο φορητός υπερηχοτομογράφος - Εγκαταστάθηκε και ο νέος…

5 ώρες ago

Ξεκινά στην Κηφισιά ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής των τελευταίων ετών

43.580.000 ευρώ για την υπογειοποίηση δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στον Δήμο Κηφισιάς.

5 ώρες ago

682.000€ για αθλητικές υποδομές στον δήμο Σαρωνικού

Μετά τη χθεσινή υπογραφή, έρχεται η διαγωνιστική διαδικασία, με στόχο το επόμενο καλοκαίρι να ξεκινήσουν…

6 ώρες ago

Νέα γεώτρηση & ολοκαίνουρια δεξαμενή ενισχύουν την υδροδότηση στην Περαία

Σε μία ακόμα σημαντική παρέμβαση προχώρησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Θερμαϊκού,…

6 ώρες ago

Μυτιλήνη: Συνεχίζεται η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Δεύτερη φάση ανάπλασης και για την πλατεία Σαπφούς.

7 ώρες ago

Τρίκαλα City Branding: Δεύτερο βήμα για τη νέα ταυτότητα εξωστρέφειας της πόλης

Η e-trikala Αε αναλαμβάνει την υλοποίηση του σχεδίου ως Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού των…

7 ώρες ago