ΔΗΜΟΙ

Την απομάκρυνση της ΔΕΘ ζητά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Τη δημιουργία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενός μεγάλου, μητρτοπολιτικού πάρκου, στο χώρο που καταλαμβάνει η ΔΕΘ ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η διοικούσα Αρχή και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προτείνουν η Διεθνής Έκθεση να μετεγκατασταθεί στην περιοχή της Σίνδου, προκειμένου, σε νέες βάσεις να δημιουργηθεί ένα εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας.

Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο αναφέρεται ότι: «με αυτό τον τρόπο και η Θεσσαλονίκη, η τελευταία πόλη στην αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο, σύμφωνα με τα όρια που έχει θεσπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, θα αναπνεύσει και η δυτική Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει την ευκαιρία στην ανάπτυξη που της έχουν στερήσει όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών».

Παράλληλα, ζητά «τη διενέργεια δημοψηφίσματος στο σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το μέλλον της ΔΕΘ».

Κατόπιν της ομόφωνης απόφασης, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης απέστειλε το ψήφισμα σε όλους τους ομολόγους του στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς και στους συλλόγους και τις οργανώσεις που επίσης αγωνίζονται για την απομάκρυνση της ΔΕΘ από το κέντρο και την αξιοποίηση του χώρου όπως πρέπει «χωρίς μισόλογα και ενδιάμεσες δήθεν λύσεις».

Όπως τονίζει, «η άμεση μετεγκατάσταση του εκτρώματος της ΔΕΘ, που δεν τιμά την ιστορία και την αισθητική της πόλης, είναι η μόνη ξεκάθαρη πρόταση και η μοναδική ελπίδα για να αναπνεύσει κυριολεκτικά η Θεσσαλονίκη και οικονομικά η δυτική πλευρά της με τη δημιουργία στη Σίνδο ενός υπερσύγχρονου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει επάξια την ΕΧPO».

Share

Τελευταία άρθρα

Κατερίνη: Σε λειτουργία το αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκινγκ στην Παραλία

Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

3 ώρες ago

Σπάρτη: Νέο πρόσωπο για τα σχολεία Αγίου Ιωάννη

Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

3 ώρες ago

Σπέτσες: 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

3 ώρες ago

Συνάντηση Τοψίδη με το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.

3 ώρες ago

Σαμοθράκη: Αναβαθμίζεται το ελικοδρόμιο του νησιού

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση και τον επανεξοπλισμό του ελικοδρομίου Σαμοθράκης.

3 ώρες ago

Τα Μέγαρα «ανεβαίνουν στο ποδήλατο»

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα διαθέσιμα για όλους.

4 ώρες ago