ΔΗΜΟΙ

Mαρούσι: Επιστολή του Δημάρχου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη συνεχιζόμενη εμφάνιση περιστατικών βίας στο Δήμο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας εκφράσω την έντονη ανησυχία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας της πόλης μας, σχετικά με τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη εμφάνιση περιστατικών βίας και παραβατικών συμπεριφορών από νεαρά άτομα στο Δήμο μας.

Το πρόβλημα αυτό έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα, επηρεάζοντας αισθητά την καθημερινότητα των κατοίκων, των επισκεπτών, των επιχειρήσεων και εργαζόμενων, δημιουργώντας σοβαρά και κρίσιμα προβλήματα στο αίσθημα αλλά και την ίδια αυτή καθ’ εαυτή την ασφάλεια.

Όπως έχει διαπιστωθεί, τα εν λόγω φαινόμενα (που πλέον ξεπερνούν το όριο των παραβατικών ενεργειών και αγγίζουν τις εγκληματικές), παρατηρούνται σε κεντρικές πλατείες του Αμαρουσίου, και κυρίως στον Σταθμό ΗΣΑΠ, στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο του Αμαρουσίου και στο Σταθμό Νερατζιώτισσας, όπου καταγράφονται συμπλοκές, φθορές δημόσιας περιουσίας και συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση και συνδρομή σας έτσι ώστε να αυξηθούν δραστικά και εμφανώς οι περιπολίες και παρουσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στις περιοχές όπου εντοπίζονται τα περισσότερα περιστατικά βίας και παραβατικότητας.

Ζητούμε ακόμη την ενίσχυση του Τοπικού Αστυνομικού Τμήματος για καλύτερη εξυπηρέτηση σειράς θεμάτων που άπτονται της καθημερινής ασφάλειας του Αμαρουσίου, μίας πόλης που λόγω των ιδιαίτερων επιχειρηματικών και άλλων πολλών δραστηριοτήτων υπόκειται σε μεγάλο υπερτοπικό φορτίο.

Κύριε Υπουργέ, σας καλώ να ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τόσο τη νέα γενιά αλλά και να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή της πόλης του Αμαρουσίου. Το αίσθημα ασφάλειας πρέπει να επανέλθει στην πόλη μας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία και συνεννόηση.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

12 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

12 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

12 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

13 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

13 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

13 ώρες ago