«Μπαλάκι» του πινγκ-πονγκ έχουν γίνει οι ευθύνες για τις πλημμύρες στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αλίμου, μεταξύ του τοπικού Δήμου και της ΕΥΔΑΠ.
Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «το δίκτυο αποχέτευσης υπερφορτώνεται σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα να ανοίγει το καπάκι του δικτύου αποχέτευσης στο συγκεκριμένο σημείο» και αυτό γιατί έχουν γίνει 7.000 παράνομες συνδέσεις ομβρίων στον αγωγό αποχέτευσης από ιδιώτες στην ευρύτερη περιοχή.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ:
«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων για υπαιτιότητα της ΕΥΔΑΠ για το πλημμυρικό φαινόμενο στη συμβολή Κανάρη με την Λεωφόρο Ποσειδώνος, διευκρινίζεται ότι η ΕΥΔΑΠ δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τα όμβρια.
Ωστόσο, το δίκτυο αποχέτευσης υπερφορτώνεται σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα να ανοίγει το καπάκι του δικτύου αποχέτευσης στο συγκεκριμένο σημείο.
Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι από την Βάρκιζα έως τον Άλιμο έχουν γίνει παράνομες συνδέσεις ομβρίων από ιδιώτες στον αγωγό αποχέτευσης, για τις οποίες η ΕΥΔΑΠ λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της, τα οποία μπορεί να φτάσουν έως και την διακοπή υδροδότησης ακινήτου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΥΔΑΠ υπάρχουν 7.000 ακίνητα στην περιοχή που έχουν κάνει παράνομη διοχέτευση ομβρίων στην αποχέτευση, αυξάνοντας σημαντικά τον όγκο των εισροών στο δίκτυο αποχέτευσης όταν βρέχει. Το πρόβλημα δε, διογκώνεται υπέρμετρα στις έντονες βροχοπτώσεις.
Η κινητοποίηση της ΕΥΔΑΠ ήταν άμεση με τα συνεργεία της Εταιρείας να επιχειρούν στο σημείο από τις 3.00 π.μ., αποκαθιστώντας την ομαλή λειτουργία του συστήματος και καθαρίζοντας με εκπλύσεις το σημείο.
Η ΕΥΔΑΠ προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα, θα ολοκληρώσει μελέτη, που έχει ήδη ανατεθεί, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025, για κατασκευή νέου ανακουφιστικού αγωγού στην περιοχή και θα ανατεθεί το σχετικό έργο».
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, η αιτία της πλημμύρας ήταν η πίεση του νερού στον αγωγό αποχέτευσης, που εκτόξευσε το καπάκι του, επιτρέποντας στα λύματα και τα νερά της βροχής να κατακλύσουν την περιοχή.
Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…
Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…
Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…
Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…
Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…
Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…