Στις πλημμύρες στην λεωφόρο Ποσειδώνος, στο τμήμα ανάμεσα στην Αλίμου και την Καλαμακίου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.
Ο δήμαρχος Αλίμου υποστηρίζει ότι η πλημμύρα που δημιουργήθηκε στην Ποσειδώνος «είναι θέμα αποχέτευσης. Λύματα από την αποχέτευση έπεσαν στη σχάρα των ομβρίων».
Απαντώντας, δε, στη θέση της ΕΥΔΑΠ ότι το πρόβλημα δημιουργείται από τις 7.000 παράνομες συνδέσεις στο αποχετευτικό δίκτυο στο τμήμα από τη Βάρκιζα μέχρι την Ψυτάλλεια, ο Ανδρέας Κονδύλης είπε «έχει μια σχετική αξία όσα λέει η ΕΥΔΑΠ, αυτή είναι αρμόδια να επιβάλει τα πρόστιμα. Σε όλο το μήκος από τη Βάρκιζα μέχρι την Ψυτάλλεια μόνο στο σημείο αυτό ανοίγει η αποχέτευση, δεν ανοίγει ούτε στη Βάρκιζα, ούτε στη Βούλα ούτε στον Πειραιά. Άρα υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα».
Υποστήριξε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνω, φταίει 100% η ΕΥΔΑΠ που έχει φτιάξει την αποχέτευση με ελάττωμα. Πρέπει να γίνει παρέμβαση σε αρκετό μήκος από τη Βάρκιζα μέχρι τον Άλιμο».
Ο ίδιος εξέφρασε, επίσης, φόβους ότι «η διαρκής υγρασία που περνάει και η μικρή διαρροή προς το υπέδαφος μπορεί να προκαλέσει στο μέλλον και καθίζηση στο οδόστρωμα».
Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…
Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.
Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.
Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψε την έγκριση νέας οικονομικής ενίσχυσης ύψους…