ΔΗΜΟΙ

«Ξήλωμα» ανενεργών περιπτέρων στον Πειραιά

Τα περίπτερα που παραμένουν κλειστά επί μεγάλο χρονικό διάστημα και προκαλούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των πεζών στα πεζοδρόμια, καταλαμβάνοντας χώρο, αλλά και εστίες κινδύνου για τη δημόσια υγεία απομακρύνουν τα συνεργεία του δήμου Πειραιά.

Με εντολή του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μώραλη, τις τελευταίες ημέρες ξηλώθηκαν έξι ανενεργά περίπτερα από κεντρικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα από την Τσαμαδού, την Ηρώων Πολυτεχνείου, την Βασιλέως Γεωργίου και επί της συμβολής των οδών: 2ας Μεραρχίας & Καραΐσκου,  Γούναρη & Τσαμαδού, Εθνικής Αντιστάσεως & Νικήτα.

Αναφερόμενος στο θέμα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Ο Δήμος Πειραιά απομάκρυνε έξι περίπτερα από κεντρικά σημεία της πόλης μας σε συνέχεια πολλών, που έχουν ήδη απομακρύνει, τα οποία ήταν ανενεργά, προκειμένου να απελευθερωθεί ζωτικός, κοινόχρηστος χώρος για τους δημότες μας. Με τις ενέργειες αυτές  προστατεύουμε τους  δημόσιους χώρους και αποτρέπουμε τη δημιουργία εστιών μόλυνσης, με επιπτώσεις στους κατοίκους και στην πόλη.  Η βελτίωση της καθημερινότητας των Πειραιωτών αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και σε αυτή την κατεύθυνση δεν θα σταματήσουμε να παρεμβαίνουμε, με στόχο τη λειτουργική και την αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου του Πειραιά».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επισκευών Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας-Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων της πόλης απομακρύνθηκαν έξι  κουβούκλια περιπτέρων, που σταμάτησαν τη λειτουργία τους πριν από αρκετό χρονικό διάστημα. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται για περισσότερους, ασφαλέστερους και καθαρότερους κοινόχρηστους χώρους».

Share

Τελευταία άρθρα

Σημαντικά θέματα στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά

Με 32 θέματα στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας στο δημαρχιακό…

14 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Τριήμερο «Πολυγεγονός», 17 με 19 Ιουνίου, στο Δημαρχείο

Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Δημοτικής Πρωτοβουλίας για μια πολυεπίπεδη και συμμετοχική πολιτική για…

41 λεπτά ago

Έργα 10,7 εκατ. ευρώ για καθαρό και επαρκές πόσιμο νερό στον Δήμο Σερρών

Το έργο θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ.

52 λεπτά ago

Τρίπολη: Ενισχύεται η οδική ασφάλεια σε κεντρικούς άξονες της πόλης

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

1 ώρα ago

Καλαμάτα: Αναβάθμιση της παιδικής χαράς στο αναψυκτήριο

Η κάλυψη της δαπάνης θα γίνει από δωρεά της ΔΕΗ, στο πλαίσιο προγράμματος κοινωνικής ευθύνης…

1 ώρα ago

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων ζητά η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Μετά από πρόταση και εισήγηση του Δημάρχου Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή.

17 ώρες ago