ΔΗΜΟΙ

Αγιοβασίληδες στους δρόμους του Πειραιά

Τους  κεντρικούς δρόμους  του Πειραιά κατέκλυσαν χιλιάδες Αγιοβασίληδες κάθε ηλικίας στο  συμβολικό  και γιορτινό αθλητικό δρομικό  «Santa Night Run», στέλνοντας μηνύματα αγάπης, ανθρωπιάς και ελπίδας σε όλη την πόλη.

Στο πνεύμα των ημερών, όλοι οι συμμετέχοντες φόρεσαν τις στολές του Άη Βασίλη,  τις οποίες  διέθεσε δωρεάν ο Δήμος Πειραιά, ενώ  προσέφεραν δώρα και παιχνίδια, τα οποία θα μοιραστούν στα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας και της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά  «Ο Καλός Ποιμήν»,   μαζί με πολλές ζεστές ευχές.

Σημείο εκκίνησης του «Santa Night Run» ήταν η πλατεία Κοραή, με τους συμμετέχοντες να «πλημμυρίζουν» τους δρόμους της κυκλικής διαδρομής  μέχρι το Πασαλιμάνι και να τερματίζουν στο Δημοτικό Θέατρο, σκορπίζοντας παντού νότες  χαράς, αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και ελπίδας.

Ο Χριστουγεννιάτικος αγώνας  δρόμου του Δήμου Πειραιά «Santa Night Run», ήταν σε συνδιοργάνωση των Διευθύνσεων Αθλητισμού, Εξωστρέφειας – Destination Piraeus, του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Πειραιά «Piraeus Team Up», καθώς και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πληροφορικής και του ευρωπαϊκού έργου του Δήμου Πειραιά «Cities After Dark».

Αναφερόμενος στον Χριστουγεννιάτικο αγώνα ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Το Santa Night Run είναι μια από τις πλέον επιτυχημένες χριστουγεννιάτικες δράσεις του Δήμου Πειραιά, η οποία αποτελεί θεσμό για την πόλη μας. Χαίρομαι που οι πολίτες ανταποκρίνονται κάθε χρόνο στο κάλεσμά μας και τρέχουν στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης ντυμένοι Αγιοβασίληδες, στέλνοντας μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν και προσέφεραν ένα μικρό δωράκι, το οποίο θα μοιραστεί στα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας και της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν», καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της όμορφης αυτής διοργάνωσης. Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία».

Τελευταία άρθρα

Συνάντηση Τοψίδη με το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.

6 λεπτά ago

Σαμοθράκη: Αναβαθμίζεται το ελικοδρόμιο του νησιού

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση και τον επανεξοπλισμό του ελικοδρομίου Σαμοθράκης.

23 λεπτά ago

Τα Μέγαρα «ανεβαίνουν στο ποδήλατο»

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα διαθέσιμα για όλους.

41 λεπτά ago

Στα Ποσειδώνια 2026 ο Γιάννης Μώραλης: «Ο Πειραιάς παραμένει η ναυτιλιακή πρωτεύουσα της χώρας»

Το δυναμικό «παρών» του Δήμου Πειραιά στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2026 ανέδειξε με ανάρτησή…

56 λεπτά ago

Συνεχίζονται τα έργα στον εξωτερικό λιμένα Τήνου

Υπογράφηκε η Σύμβαση για την ανάδειξη – ανάπλαση των στεγάστρων εξωτερικού λιμένα Τήνου.

58 λεπτά ago

Αντίθετη η ΚΕΔΕ στην κατάργηση των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας

Η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΕΔΕ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην επιμονή…

2 ώρες ago