ΔΗΜΟΙ

Δεντροφύτευση στον Υμηττό από τον Δήμο Γλυφάδας

Άλλη μια μαθητική δεντροφύτευση στον Υμηττό πραγματοποίησε ο Δήμος Γλυφάδας.

Η δεντροφύτευση στον Υμηττό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, να δίνει το σύνθημα της εκκίνησης.

Στις πλαγιές του Υμηττού φυτεύτηκαν περισσότερα από 1.000 ανεπτυγμένα, πλατύφυλλα, βραδύκαυστα δενδρύλλια για τη δημιουργία πιο ανθεκτικών δασών. Η Γλυφάδα, όπως τονίζει ο Δήμος, «πρασινίζει όλο και περισσότερο και μετατρέπεται σε όαση για μικρούς και μεγάλους».

«Η δέσμευσή μας είναι “περισσότερο πράσινο παντού” και την κάνουμε πράξη με δενδροφυτεύσεις χιλιάδων δέντρων στην πόλη μας. Όλα αυτά τα χρόνια βάλαμε χιλιάδες νέα δέντρα και θα συνεχίζουμε. Όταν χάνεται ένα δέντρο φυτεύουμε στη θέση του δύο και τρία», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Και πρόσθεσε: «Σήμερα, με το “’Ολοι Μαζί Μπορούμε” οι μαθητές βάζουν το δικό τους λιθαράκι για να πρασινίσει ο Υμηττός. Μόνο αισιοδοξία και περηφάνια μας γεμίζουν αυτές οι δράσεις».

Τον συντονισμό της δράσης είχαν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Σταύρος Γιακουμάκης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού. Πολύτιμη και σε αυτήν την δράση ήταν η συμβολή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας, καθώς και των εθελοντών της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ.) Γλυφάδας.

Τελευταία άρθρα

Λάρισα: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το Πράσινο Σημείο

Επόμενο βήμα η διαγωνιστική διαδικασία για τον εξοπλισμό.

3 λεπτά ago

Το μπάσκετ με αμαξίδιο επιστρέφει δυναμικά στην καρδιά της Αθήνας

Μια διοργάνωση που αναδεικνύει τη δύναμη της συμμετοχής, την ισότητα, την προσβασιμότητα και τον σεβασμό…

23 λεπτά ago

81 νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Ζακύνθου μέσω ΑΣΕΠ

Έμφαση δίνεται στην εντοπιότητα.

53 λεπτά ago

2.000 νέα φυτά και 1.100 τ.μ. γκαζόν στην πλατεία Κλαυθμώνος

Πιο πράσινη και φιλική για τους κατοίκους του κέντρου της πόλης είναι η πλατεία Κλαυθμώνος,…

1 ώρα ago

Στο 6ο Forum of Mayors του ΟΗΕ στη Γενεύη ο Πειραιάς

Στον διεθνή διάλογο για τις βιώσιμες πόλεις, στο πλαίσιο του 6ου Forum of Mayors του…

1 ώρα ago

Άκαρπη και η νέα συνάντηση ΚΕΔΕ- ΥΠΕΝ για την ενέργεια

Μέτρα για το ενεργειακό κόστος των Δήμων, τη διασφάλιση επαρκούς ενεργειακού χώρου και την χρηματοδότηση…

2 ώρες ago