ΔΗΜΟΙ

Αύξηση δημοτικών τελών σε Αγ. Αναργύρους- Καματερό

Σε αυξήσεις των δημοτικών τελών σε ποσοστό 28,3%, παρά τις αντιδράσεις των αντιπολιτευομένων παραατάξεων προχωρά ο δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, υπό το βάρος των οικονομικών του προβλημάτων.

Σύμφωνα με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «Στις 18 Δεκέμβρη συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2025, κομμάτι του οποίου αποτελεί το τεχνικό πρόγραμμα. Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τις εισηγήσεις της διοίκησης.

Οι δημότες και οι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν 18,5 εκ. ευρώ.

Μόνο από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος προβλέπεται να εισπραχθούν 10 εκ. ευρώ, αθροίζοντας τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (7,3 εκ. ευρώ), το τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) και τον φόρο ηλεκτροδοτούμενων.

Επίσης η δημοτική αρχή διατηρεί το ειδικό οριζόντιο τέλος 0,3 ευρώ/τμ για απαλλοτριώσεις, με άλλα λόγια οι δημότες καλούνται να πληρώσουν τις απαλλοτριώσεις των συνδημοτών τους (!). Το ποσό που θα εισπραχθεί φέτος από το ειδικό τέλος είναι 780.000 ευρώ.

Οι συνολικές επιχορηγήσεις από το κράτος είναι 10,5 εκ. ευρώ. Ενώ οι αμοιβές προσωπικού για το 2025 προβλέπονται στα 14 εκ. ευρώ, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών ανέρχονται σε κάτι λιγότερο από 9 εκ ευρώ, ποσό που δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας των υπαλλήλων.

Επίσης, για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων προβλέπονται 192.800 ευρώ, ποσό που είναι οριακά μειωμένο σε σχέση με το περσινό, ενώ για την πυροπροστασία του δήμου που συνορεύει με το Πάρκο Τρίτση και το Ποικίλο Όρος και εντός των ορίων του είναι το Πάρκο Ειρήνης στο Καματερό προβλέπονται μόλις 35.000 ευρώ.

Τέλος, το ετήσιο ποσό που καλείται να καταβάλει ο Δήμος για την εξυπηρέτηση δανείων είναι της τάξης των 1.100.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Τελευταία άρθρα

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, «Καλοκαιρινοί Παιδότοποι» στην Πετρούπολη

Με τις πολύ όμορφες γιορτές που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Δήμου Πετρούπολης:…

24 λεπτά ago

Έρχεται το Cheers to Beers – Beer Festival στη Βάρκιζα

Για πρώτη φορά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα έρχεται το πενθήμερο φεστιβάλ «CHEERS TO BEERS – Beer…

40 λεπτά ago

Η Θήρα ετοιμάζεται για το Santorini Experience 2026

Σημείο συνάντησης για ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας γίνεται η Σαντορίνη που…

53 λεπτά ago

Δύο ειδικά VAN, άμεσες λύσεις για τα σχολεία της Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων, με δύο ειδικά διαμορφωμένα VAN που πραγματοποιούν επείγουσες και μικρής κλίμακας παρεμβάσεις,…

15 ώρες ago

Με τον “Αριστοτέλη” ξεκινούν οι μεταρρυθμίσεις της ΕΛΑΣ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το σχέδιο "Αριστοτέλης" και η αποσύνδεση από τον συγκεντρωτισμό του κεντρικού κράτους

15 ώρες ago

Σέρρες: Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου

Σύσκεψη εργασίας υπό την Δήμαρχο Σερρών για το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου-2ου Λυκείου Σερρών.

16 ώρες ago