ΔΗΜΟΙ

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στη Νάπολη της Ιταλίας

Στη Νάπολη της Ιταλίας ταξίδεψε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος συμμετείχε ως εισηγητής στο διεθνές συνέδριο «Perspective Smart City».

Η θεματολογία του συνεδρίου ήταν η αστική ανασυγκρότηση. Εκεί δόθηκε η ευκαιρία στον δήμαρχο να παρουσιάσει τις στρατηγικές που ακολουθεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην κατεύθυνση της ολικής ψηφιακής μετάβασης και τη δημιουργία μίας πλήρως λειτουργικής ευφυούς πόλης.

Οι εφαρμογές που εφαρμόζονται ήδη στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ή πρόκειται να λειτουργήσουν στο επόμενο διάστημα αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δήμου, την καθημερινότητα του Πολίτη καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το συνέδριο προλόγισε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Νάπολης και Πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Δήμων, Γκαετάνο Μανφρέντι με τον οποίο ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και ιδέες σχετικά με την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ 2026: Οι Δήμοι ανεβάζουν τον πήχη των διεκδικήσεων για αρμοδιότητες, πόρους και αποκέντρωση

Με σαφές θεσμικό και πολιτικό στίγμα αναμένεται να δώσει το «παρών» στη φετινή 90ή Διεθνή…

10 ώρες ago

Δύσκολες ώρες για τον Αχιλλέα Μπέο

Έχασε την αδερφή του από ανακοπή, την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα.

11 ώρες ago

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας & Δήμου για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων

Ο Περιφερειάρχης άνοιξε τον φάκελο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται στην περιοχή.

11 ώρες ago

Ξεκίνησε η μεγάλη ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Αιγάλεω

Eπένδυση 6 εκατ. ευρώ για έναν σύγχρονο, προσβάσιμο, πράσινο και λειτουργικό δημόσιο χώρο.

12 ώρες ago

Νέο πολιτιστικό κέντρο στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ένα ακίνητο της σιδηροδρομικής περιουσίας αποκτά νέα ζωή, συνδέοντας την αξιοποίησή του με τον πολιτισμό…

13 ώρες ago