Το Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη έρχεται και φέτος στη Γλυφάδα για να διαδώσει το μήνυμα της πρόληψης, μέσα από έγκυρη ενημέρωση και ευχάριστες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Στις 19 Δεκεμβρίου, από 10.30 π.μ. έως 8:00 μ.μ., το Diabetes Magic bus της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» θα είναι σταθμευμένο στον φαντασμαγορικά στολισμένο Δρόμο των Ποιητών!
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, το Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Γλυφάδας, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη», πραγματοποιούν δράση με πολλά δρώμενα, μουσική, παιχνίδια και πολύτιμες πληροφορίες, στο πλαίσιο της εκστρατείας πρόληψης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και την Παχυσαρκία, αλλά και των νοσημάτων που μπορούν να προληφθούν με τον εμβολιασμό. Στόχος, να εκπαιδεύσει τα άτομα με διαβήτη και προδιαβήτη και να προλάβει τις επιπλοκές της νόσου. Διαβητολόγοι, ποδολόγοι και διατροφολόγοι θα δίνουν πολύτιμες συμβουλές υγείας και διατροφής.
Οι μικροί φίλοι θα διασκεδάσουν, θα περιηγηθούν και θα φωτογραφηθούν μέσα στο Χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο λεωφορείο που μεταμορφώθηκε σε παραμυθένιο, θα παίξουν με διασκεδαστικά, διατροφικά παιγνίδια αλλά θα υπάρχουν και όμορφα δώρα για τους νικητές!
«Ο διαβήτης είναι μια συνεχώς αυξανόμενη απειλή για την υγεία και δεν αφορά μόνο τους ασθενείς αλλά το σύνολο της κοινωνίας. Η ευθύνη για την πρόληψη και την αντιμετώπισή του είναι συλλογική. Η εκπαίδευση είναι υψίστης σημασίας, γι’ αυτό και αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς της εκστρατείας για τον διαβήτη. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Πρόεδρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Οδηγό το Διαβήτη» κ. Αναστασία Καφούση και όλη την επιστημονική ομάδα για την πολύτιμη προσφορά τους στους συμπολίτες μας. Η παρέμβαση στον πληθυσμό για αλλαγή του τρόπου ζωής είναι απόλυτα αναγκαία για να προληφθεί ο διαβήτης», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Τον συντονισμό της δράσης έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.
Στις 6:30 το απόγευμα με τον DJ Γιάννη Σπυριδάκη στα decks θα γίνει μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι με καλεσμένους όλους τους κατοίκους της πόλης.
Η καταστατική θέση των αιρετών, δεδομένου ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περιλαμβάνει ελάχιστες προβλέψεις για…
Σε παρεμβάσεις που ενισχύουν τις ήπιες μορφές μετακίνησης και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών εστιάζει…
Τα όσα ορίζει η νομοθεσία για υποβάθμιση του περιβάλλοντος εφάρμοσε, χωρίς εκπτώσεις η Περιφέρεια Νοτίου…
Στόχος να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.
Σε παρεμβάσεις ουσιαστικής αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας προχώρησε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας,…
Για δολιοφθορά κάνει λόγο ο δήμαρχος Λέρου, για τη μη λειτουργία του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και…