ΔΗΜΟΙ

Άγ. Δημήτριος: Ξεκινάει το πρόγραμμα «Γνωρίζω το νερό, μαθαίνω να κολυμπώ» – Τη Δευτέρα 9/12 η έναρξη των αιτήσεων

Η Διοίκηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου, με σειρά παρεμβάσεων και συστηματικών ενεργειών της, κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας αποκαθιστώντας σημαντικές ελλείψεις και παραλείψεις της προηγούμενης δημοτικής περιόδου. Η κολυμβητική δεξαμενή του ΕΕΕΕΚ, διαθέτει πλέον άδεια και όλες τις αναγκαίες πιστοποιήσεις για τη λειτουργία της!

Μετά τη σχετική εξέλιξη το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου είναι έτοιμο να υλοποιήσει το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης με τίτλο «Γνωρίζω το νερό, μαθαίνω να κολυμπώ». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών και προπονητριών. Το σύστημα κατάθεσης δηλώσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα ανοίξει τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 17:00. Οι πολίτες μπορούν να δουν στον ακόλουθο σύνδεσμο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή των αιτήσεων.

Ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η ασφάλεια των παιδιών και συνολικά όλων όσων χρησιμοποιούν την κολυμβητική δεξαμενή αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστήκαμε και εξασφαλίσαμε από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής τη προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας η οποία δεν υπήρχε μέχρι σήμερα. Παράλληλα υλοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επαναλειτουργία της Κολυμβητικής Δεξαμενής. Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ευάγγελο Μπούρη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κάππο και όλα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου μας που συνέβαλλαν προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να διευθετηθεί ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να έχει επιλυθεί εδώ και χρόνια».

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει, περιλαμβάνει, επίσης, την ενδυνάμωση και την εκμάθηση κολύμβησης σε ΑμεΑ. Το νέο πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως και Σάββατο, από Καθηγητές/ριες Φυσικής Αγωγής ή Διπλωματούχους Προπονητές/ριες Κολύμβησης με σκοπό τη γνώση βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, την ψυχαγωγία, τη λειτουργικότητα, τη συνεργατικότητα και την κοινωνικοποίηση όλων των συμμετεχόντων.

Αναλυτικά για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα τμήματα καθώς και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής θα δείτε πληροφορίες εδώ.

Τελευταία άρθρα

Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η διαβούλευση στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Με επτά αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία της διαβούλευσης προχώρησε προς την τελική…

12 ώρες ago

Στον Πειραιά η ιστορική τριήρης “Ολυμπιάς”

Την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

15 ώρες ago

Παράταση των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Ορχομενού

Ο Δήμος Ορχομενού παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους…

15 ώρες ago

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…

16 ώρες ago

Ιθάκη: Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.

16 ώρες ago

Στη Σύμη η Λίνα Μενδώνη

Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…

16 ώρες ago