Την απόδοση στους δήμους ποσοστού 60% του τέλους Ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση ζητά με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με στόχο την ενίσχυση και στήριξη της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού των υποδομών.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίασή του στη Λάρισα το διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εξέφρασε την απαίτηση των δήμων για την απόδοση ποσοστού του τέλους ανθεκτικότητας, με δεδομένο ότι οι ΟΤΑ Ά βαθμού έχουν πλεόν την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του τομέα τουρισμού σε τοπικό επίπεδο.
Μεταξύ των αρμοδιοτήτων στις οποίες θα πρέπει να ανταποκρίνονται είναι η καθαριότητα, η συντήρηση υποδομών, η κατασκευή ανθεκτικών έργων, η τουριστική προβολή, η εφαρμογές λογισμικού και άλλα ζητήματα.
Μάλιστα θεωρεί την υφιστάμενη κατάσταση ως άδικη και καταχρηστική, όπως και την πρόβλεψη της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή των εσόδων από το τέλος Ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.
Και αυτό διότι, καθώς αφενός δυσχεραίνει την ήδη ισχνή οικονομική κατάσταση των δήμων, αφετέρου σφετερίζεται μέρος των εσόδων που οφείλουν να ανήκουν στους δήμους.
Για το λόγο αυτό, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης ζητούν από την κυβέρνηση την απόδοση στους δήμους ποσοστού του τέλους Ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση ως εξής:
Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων προχωρά ο δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, στο πλαίσιο της…
Στην Π.Ε. Ροδόπης συνεχίστηκε ο κύκλος των απολογιστικών παρουσιάσεων του Χριστόδουλου Τοψίδη στις πέντε Περιφερειακές…
Το πλαίσιο «Πελοπόννησος 2035», θέτοντας μια καθαρή πολιτική προτεραιότητα η νέα ΚΑΠ δεν μπορεί να…
Για την ανησυχητική αύξηση της συχνότητας των πυρκαγιών στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τον επιχειρησιακό…
Με δράσεις ενημέρωσης για την ασφάλεια στο νερό, Παλαιό Φάληρο και Ερυθρός Σταυρός, τίμησαν την…
Iδανικά το 1ο Attica Roots Festival έκλεισε o διάσημος πρεσβευτής της παγκόσμιας ειρήνης, Faruk Tekbilek…