Το ενδιαφέρον πλήθους δημοτών που έδωσαν το παρόν συγκέντρωσε και τις δύο ημέρες διάρκειά της η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βύρωνα, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας Εργασίας & Αλληλεγγύης, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, 25η Νοεμβρίου.
Προλογίζοντας τις εκδηλώσεις ο δήμαρχος της πόλης Αλέξης Σωτηρόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της συλλογικής δράσης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ηθοποιό Αντιγόνη Μακρή να ερμηνεύει ποίηση και κείμενα των Εκτορ-Σέτα Εκ Μπαλάμ – Ελένη Πολυγένη – Πιλάρ Ροντρίγκες Αράντα – Ανδρέα Λουκάκου καθώς και μαρτυρίες Γυναικών, προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση στο κοινό.
Η θεατρική παράσταση «Είμαι Άνθρωπος Βία», με την εξαιρετική ερμηνεία των ηθοποιών Ελεονώρας Άτση, Γιώργου Σατιλμή και Νίκου Ζήσου. Η παράσταση ανέδειξε το σκληρό πρόσωπο της βίας μέσα από αποσπάσματα θεατρικών κειμένων, αφήνοντας έντονο το αποτύπωμα της στα συναισθήματα των θεατών.
Στο τέλος της θεατρικής παράστασης ακολούθησε ομιλία από την κα Νάντια Κωνστάντου Δικηγόρο, η οποία μοιράστηκε σοκαριστικές υποθέσεις, αναλύοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες-θύματα μέσα στο δικαστικό σύστημα.
Τη συζήτηση συντόνισε η Ευαγγελία Σηφακάκη, Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τονίζοντας την αναγκαιότητα πολιτικής βούλησης για την εξεύρεση πόρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα σύστημα προστασίας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Με μεγάλο ενδιαφέρον και εύστοχες ερωτήσεις, το κοινό συμμετείχε στον εποικοδομητικό διάλογο που προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας.
Στο πλευρό των συνδικαλιστών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στέκεται ο δήμαρχος της Αθήνας, ο οποίος, κατά…
Ένα αίτημα δεκαετιών επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα εγκαινιάστηκε σήμερα και δόθηκε προς…
Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη χωματερή της…
Υπογράφηκε η 1η συμπληρωματική σύμβαση για τη συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων, ύψους 681.846 ευρώ.
Ποιος δήμαρχος δεν έμεινε στα αυτοδιοικητικά του καθήκοντα και πέρασε δυναμικά και στη νομική «πρώτη…
Το μηχανισμό Πολιτικής προστασίας ενισχύει ο δήμος Νάουσας που προχωρά στην απόκτηση δύο, ακόμη νέων…