ΔΗΜΟΙ

Ηγουμενίτσα & Σούλι: Σεμινάρια Α΄ Βοηθειών για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το 2ο σεμινάριο Α΄ Βοηθειών που συνδιοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας, με την πολύτιμη συνδρομή του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας.

Εργαζόμενοι στους περιφερειακούς παιδικούς σταθμούς της πόλης της Ηγουμενίτσας καθώς και εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών του Δήμου Σουλίου, εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου απινιδωτή, στην πλάγια θέση ασφαλείας (θέση ανάνηψης), στην πνιγμονή από ξένο σώμα ενώ έλαβαν και ενημέρωση για αντιμετώπιση καταστάσεων όπως λιποθυμία, επιληπτική κρίση, δήγματα εντόμων και φιδιών, κατάγματα, αιμορραγίες και τραύματα.

Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε όλοι οι υπάλληλοι να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε επείγουσες και απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις που μπορούν να συμβούν, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Το ΚΕΠ Υγείας ευχαριστεί ιδιαίτερα τους διασώστες του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας Ευάγγελο Κατσιμάνη και Νικόλαο Ντόστα για την ανταπόκριση στο αίτημα εκπαίδευσης, καθώς και για την άψογη συνεργασία.

Τελευταία άρθρα

Πρώτος στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού στη χρηστή διακυβέρνηση και τη διαφάνεια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κατακτά την 1η θέση πανελλαδικά…

8 ώρες ago

Απάντηση του Δήμου Χαλανδρίου στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων για τις συμβασιούχους νηπιαγωγούς

"Η απόφαση αυτή είναι των αρμόδιων υπουργείων και ΟΧΙ του Δήμου Χαλανδρίου" υποστηρίζει ο Δήμαρχος.

10 ώρες ago

Ξεκινά η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λίμνης Ευβοίας

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Προσκοπείο έως το…

11 ώρες ago

Εξηγήσεις της Δημάρχου Πεντέλης για το εξώδικο στην ANUBIS

To εξώδικο αποτελεί αναγκαία ενέργεια συμμόρφωσης με τους ρητούς και δεσμευτικούς όρους της νέας σύμβασης…

11 ώρες ago

Επτά δήμοι της Ηπείρου στο Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης

Σημαντική εξέλιξη για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τον νομό Ιωαννίνων.

12 ώρες ago