ΔΗΜΟΙ

Συνάντηση του Γιάννη Μυλωνάκη με τον Ευθύμη Λέκκα – Τι συζήτησαν

Με τον Καθηγητή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμη Λέκκα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, ενώ, επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν η δρομολόγηση κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των πολιτικών πρόληψης στον Δήμο.

Ο κ. Μυλωνάκης αναφέρθηκε στην υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου, τονίζοντας πως έχει ενισχυθεί και λειτουργεί πλέον πιο συντονισμένα, ωστόσο, όπως επισήμανε, είναι επιτακτική ανάγκη και λόγω της κλιματικής κρίσης, να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε δράσεις πρόληψης και έγκαιρης αντίδρασης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.

Προς αυτή την κατεύθυνση συζήτησε με τον κ. Λέκκα σειρά προτάσεων όπως είναι η δημιουργία ζωνών οριοθέτησης κινδύνων, η εκπόνηση ενός οδικού χάρτη για το πώς θα κινηθούν όλα τα αρμόδια στελέχη του Δήμου σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και η εξειδίκευση των μέτρων προστασίας, κατόπιν και της χαρτογράφησης και προτεριαοποίησης των περιοχών της πόλης που παρουσιάζουν της υψηλότερη επικινδυνότητα.

Τόσο ο κ. Μυλωνάκης όσο και ο κ. Λέκκας εστίασαν και στη σημασία ενημέρωσης του κοινού αλλά και των μαθητών στα σχολεία στα οποία, όπως τονίστηκε, κρίνεται απαραίτητη η στοχευμένη ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους και τους τρόπους προφύλαξής τους, μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων και εκπαιδευτικών δράσεων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την συμφωνία για την ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Μετά το τέλος της συζήτησης ο Δήμαρχος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, όπως ο κ. Λέκκας, είναι κρίσιμης σημασίας για την προστασία των πολιτών μας και την προετοιμασία του Δήμου μας για οποιαδήποτε φυσική καταστροφή. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για όλους».

Τελευταία άρθρα

ΔΕΘ: Η επόμενη ημέρα της ψηφιακής εξυπηρέτησης του πολίτη

Στόχος να μην πηγαίνει κανείς στο γκισέ.

8 ώρες ago

Η ξεχωριστή ανάρτηση της Γιώτας Παναγιωτοπούλου για τον Νίκο Χαρδαλιά και το ΑΕΝΑΟΝ

Μια πιο προσωπική ματιά πίσω από την υπογραφή ενός από τα μεγαλύτερα έργα που δρομολογούνται…

11 ώρες ago

Στη ΔΕΘ θα παρουσιαστεί το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής

Ν. Χαρδαλιάς στο Business News Magazine: «Δεν επέλεξα ποτέ να διοικώ από το γραφείο».

11 ώρες ago

Κορώνη: Εγκαίνια για το νέο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου

Μια στιγμή ιστορική για την τοπική κοινωνία. Μια στιγμή δικαίωσης μιας προσπάθειας που διήρκεσε δεκαετίες.

14 ώρες ago

Η Χάλκη επενδύει στην Υγεία

Ένα νέο «Σπίτι του Γιατρού» γίνεται πραγματικότητα.

14 ώρες ago

90ή ΔΕΘ: Ανοίγει σήμερα τις πύλες της με πάνω από 1.000 εκθέτες

Για εννέα ημέρες θα βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής, επιχειρηματικής και πολιτιστικής ζωής της Θεσσαλονίκης.

14 ώρες ago