Ο Δήμος Ιλίου συνεργάζεται με τον Δήμο Πετρούπολης και τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και διοργανώνουν το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Κατά της Έμφυλης Βίας.
Το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Κατά της Έμφυλης Βίας θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Ηροδότου και Πωγωνίου) στο Ίλιον.
Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού, με έμφαση στους νέους, σχετικά με την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.
Οι δράσεις που θα φιλοξενηθούν στο φεστιβάλ περιλαμβάνουν κεντρική ομιλία, workshops για μαθητές, έκθεση ζωγραφικής και παράλληλες δράσεις με θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, βιωματικά εργαστήρια, εργαστήρια ψυχολόγων για μαθητές, ενημερωτικά περίπτερα από φορείς.
Μεταξύ άλλων, στο φεστιβάλ θα μιλήσουν ο κ. Θάνος Ασκητής, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, η κα Λίλη Πέππου, Κλινική Ψυχολόγος – Ερευνήτρια Δημόσιας Ψυχικής Υγείας, Επιστημονικά Υπεύθυνη Breathe Hellas και Συντονίστρια Μονάδας Κοινωνικής Ψυχιατρικής ΕΠΙΨΥ «Κώστας Στεφανής» και η κα Σβουρδάκου Δέσποινα, Δρ. Εγκληματολογίας με ειδικότητα ανάλυση προφίλ δραστών.
Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ, εδώ.
Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…
Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…
Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…
Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…
Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…
Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…