ΔΗΜΟΙ

Τήλος: Στο ψηλότερο «σκαλί» της Ευρώπης το πρώτο Zero Waste νησί στον κόσμο – «Ο νικητής των νικητών»

Μεγάλες στιγμές ζει η Τήλος, το πρώτο Zero Waste νησί στον κόσμο, που έχει αποτελέσει παγκόσμιο πρότυπο διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης βρίσκεται η ακριτική Τήλος μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Βουδαπέστη, κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των ευρωπαϊκών βραβείων, με την Τήλο να δικεδικεί με το «Just go zero Tilos» την πρωτιά βιώσιμης επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη!

Αντίπαλες χώρες η Αυστρία και η Ολλανδία, οι οποίες προκρίθηκαν στην τελική τριάδα μαζί με την ελληνική συμμετοχή ανάμεσα από 400 υποψηφιότητες.

Νικήτρια αναδείχτηκε η Τήλος για το πρωτοποριακό πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων που την έχει αναδείξει σαν το πρώτο «πράσινο νησί» σε διεθνές επίπεδο. Δεν βγήκε πρώτη μόνο στην κατηγορία της, αλλά κέρδισε το πρώτο βραβείο του νικητή όλων των νικητών.

Μαρία Καμμά-Αλειφέρη: «Είμαστε πρωταθλητές»

Η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά-Αλειφέρη, στην πρώτη της ανάρτηση μετά το πέρας του διαγωνισμού έγραψε:

«Και ναι!
Είμαστε πρωταθλητές!
Μπράβο Τήλος
Μπράβο!
Μπράβο στους ανθρώπους της Τήλου που στήριξαν το έργο
Ευχαριστούμε Θανάση
Ευχαριστούμε Γιώργο»

«Ο νικητής των νικητών όλης της Ευρώπης είναι η Τήλος»

Για την μεγάλη επιτυχία της χώρας και της δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά-Αλειφέρη και όσα εξελίχθηκαν στην Βουδαπέστη περιγράφει η συνεργάτης της δημάρχου, Τζένη Γιαννοπούλου.

«Κι εκεί που συνειδητοποιούσαμε τη νίκη στην κατηγορία μας, κι εκεί που η δήμαρχος μιλούσε στο τηλέφωνο κι εγώ κοιτούσα φωτογραφίες, βγαίνει η υπεύθυνη της ευρωπαϊκής Κομισιόν και λέει πως θα δώσουν το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής, του νικητή όλων των νικητών, και αρχίζει να περιγράφει πώς τους άγγιξε η προσπάθεια ενός μικρού νησιού, κάποιοι αρχίζουν και με σκουνταν από δίπλα, κι αρχίζω και ακούω, και σκουνταω τη δήμαρχο…και ξαφνικά ανακοινώνουν πως ο νικητής των νικητών όλης της Ευρώπης είναι η Τήλος ..και τσιριζω και σκουνταω τη Δήμαρχο που δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται γιατί ακόμα όπως κι εγώ χαιρόμαστε με το πρώτο βραβειο.

Και ανεβαίνουμε πάλι πάνω στη σκηνή και έχουν σηκωθεί όλοι όρθιοι και μας χειροκροτούν…ζήσαμε το απίστευτο! Πρώτοι στην κατηγορία μας αλλά και πρώτοι ΟΛΩΝ!! Δημαρχάρα μου σε ευχαριστώ που μου έκανες την τιμή να το ζήσω αυτό μαζί σου.»

Τελευταία άρθρα

Επτά δήμοι της Ηπείρου στο Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης

Σημαντική εξέλιξη για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τον νομό Ιωαννίνων.

10 λεπτά ago

Ιός Δυτικού Νείλου: 39 Δήμοι της Αττικής με κρούσματα – Nέες περιοχές στον χάρτη

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται Δήμοι και Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς διευρύνεται ο χάρτης…

12 λεπτά ago

Περιοδεία Βρούτση στις Σέρρες – 16,5 εκ. ευρώ για αθλητικές υποδομές

Χρηματοδότηση-ορόσημο από την κυβέρνηση για το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

27 λεπτά ago

Ανοικτό στο κοινό το κολυμβητήριο Ναυπλίου

Διαβάστε για τις εργασίες που έγινες και όσες πρόκειται να γίνουν.

1 ώρα ago

Eπενδυτικό πρόγραμμα άνω των 80 εκ. ευρώ από την ΔΕΥΑ Κατερίνης

Σ. Οφείδης: "Αλλάζουμε άρδην το σύνολο των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Κατερίνης".

2 ώρες ago

Πάργα: Στολίδι το Δημοτικό Σχολείο Μεσοποτάμου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού.

2 ώρες ago