ΔΗΜΟΙ

Η Άνδρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στη λίστα με τους δήμους που οι τοπικές Αρχές αιτούνται να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας μπαίνει και η Άνδρος, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας.

Συγκεκριμένα, η δημοτική Αρχή του νησιού προέβη σε αίτημα έκτακτης ανάγκης, με δύο έγγραφα στις 18 Οκτωβρίου και στις 6 Νοεμβρίου, λόγω της επικίνδυνης μείωσης του επιπέδου του υδροφόρου ορίζοντα, αποτέλεσμα της παρατεταμένης ανομβρίας.

Όπως σημειώνεται, στην περιοχή της Χώρας, στο “πηγάδι της Αβύσσου”, από όπου υδρεύεται η Χώρα, με τις γύρω περιοχές, το Βραχνού και τα Λειβάδια, υπάρχει εντονότατο πρόβλημα, λόγω της λειψυδρίας.
Το αποτέλεσμα είναι, να υπάρχει η πιθανότητα της πλήρους εξάντλησης των αποθεμάτων και να μην υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω άντλησης νερού.

Απαντώντας στις επιστολές που έλαβε από το νησίο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας απποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της δημοτικής Αρχής για κήρυξη σε Έκτακτη Ανάγκη Πολιτικής Προστασίας τον Δήμο Άνδρου για την διαχείριση των σοβαρών συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας.

Σύμφωνα με την απόφαση, η παρούσα κατάσταση, παρά την ελάχιστη βροχόπτωση, μας υποχρεώνει όλους σε απόλυτα λελογισμένη χρήση του πολύτιμου αγαθού, του νερού, και όχι σε άσκοπη σπατάλη, μέχρι της διευθέτησης του προβλήματος.

Share

Τελευταία άρθρα

Δεντροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Πειραιά

Μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει ο…

7 ώρες ago

Ελ.Δ.Α.Π. και Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενώνουν δυνάμεις για πιο ανθεκτικούς Δήμους

Την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας…

7 ώρες ago

Βράβευση για τον Ασπρόπυργο στην έκθεση Attica Green Expo

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απονεμήθηκε στο δήμο Ασπροπύργου από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων…

8 ώρες ago

Πρόσκληση στις Περιφέρειες για Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων

Στους διαχειριστικά επαρκείς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας, για τους οποίους έχει εγκριθεί από…

8 ώρες ago

Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Περάματος από την Περιφέρεια

Στρατηγική επιλογή με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία αποτελεί για τη διοίκηση της  Περιφέρειας η…

8 ώρες ago

ATTICA GREEN EXPO: Σύμφωνη με τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης η ΕΕΤΑΑ

Για το νέο εκλογικό σύστημα στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τον Κώδικα της Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε…

9 ώρες ago