ΔΗΜΟΙ

Αγία Βαρβάρα: Πολιτιστικό Κέντρο και Ακαδημία Τεχνών το παλιό εργοστάσιο της Βιοχρώμ

Η ανάπλαση του χώρου του παλαιού εργοστασίου της Βιοχρώμ στην Αγία Βαρβάρα (οικόπεδο 27 στρεμμάτων που αγοράστηκε από το Δήμο), η αλλαγή της χρήσης και η αξιοποίηση των κτιρίων του, παίρνει σάρκα και οστά. Το ιστορικό κτίριο, που επί χρόνια φιλοξένησε τον διεθνή κολοσσό Procter & Gamble και αποτυπώθηκε στη μνήμη των ανθρώπων ως το εργοστάσιο παραγωγής του Tide και του Jet ή του Ariel, ξαναζωντανεύει με άλλη εξίσου σημαντική ιδιότητα: την πολιτιστική.

Πολλοί χώροι θα αξιοποιηθούν ως πολλαπλά πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά κτίρια. Πιο συγκεκριμένα στο βιομηχανικό κτίριο Κ3 θα υπάρξει ανάπτυξη θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων και γραφείων δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου, προϋπολογισμού 3,8 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), για την παραχώρηση στο ΠΑΔΑ της χρήσης του Κτιρίου 1 στο συγκρότημα του πρώην εργοστασίου, για τη στέγαση και λειτουργία του Ινστιτούτου Confucius, ως πολυχώρου του Πανεπιστημίου (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Σαγκάης). Προβλέπεται επίσης αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του Κτιρίου Κ6 για την ανάπτυξη θερμοκοιτίδας εφαρμοσμένων τεχνών και τη λειτουργία της ήδη υπάρχουσας Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης αξιοποίησης αποτελεί η εγγύτητα του χώρου με κεντρικούς οδικούς άξονες (Ιερά Οδός & Ελευθερίου Βενιζέλου) καθώς και η γειτνίαση με ιστορικά μνημεία όπως η Μονή Δαφνίου ή το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού. Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην πολιτιστική αλλά και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Τελευταία άρθρα

Τήνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Κιόνια

Εργασίες ασφαλτόστρωσης - απαγόρευση στάθμευσης

20 λεπτά ago

Λάρισα: Νέα πλατεία στη συνοικία του Ιπποκράτη

Έκταση που ξεπερνά τα 7 στρέμματα θα διατεθεί για τις ανάγκες δημιουργίας πλατείας, παιδικής χαράς…

28 λεπτά ago

Ελληνικό: Eνημερωτική συνάντηση για τους κατοίκους πριν την έναρξη κατασκευής του Ellinikon Mall

Δέσμευση της LAMDA Development για συνεχή ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με την πρόοδο των εργασιών,…

40 λεπτά ago

Ηράκλειο: Αυτοψία Καλοκαιρινού στην αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης

Σε εξέλιξη οι εργασίες που καθιστούν το Ηράκλειο τον Δήμο με το νεότερο δίκτυο ύδρευσης…

1 ώρα ago

Έκρυβε εκπλήξεις η επίσκεψη Βρούτση στην Πάρο

Δρομολογείται η κατασκευή νέου κτηρίου στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου.

1 ώρα ago

Ξεκινά το 2ο Psara Sports Festival στα Ψαρά

Τέσσερις ημέρες γεμάτες αθλητισμό, πολιτισμό και εμπειρίες στο πλαίσιο του Psara In Motion

2 ώρες ago