Το ποσό των 11.700 ευρώ καλέιται να πληρώσει ο δήμος Τριφυλίας για καθυστερημένα μισθώματα του Κτηρίου Σπέντζα στα Φιλιατρά, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας.
Το δικαστήριο δικαίωσε την Αντωνία Σπέντζα η οποία είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη για την καταβολή των ενοιίων για το οίκημα στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο Ελληνικής Εκπαίδευσης.
Η λειτουργία του μουσείου αποτελεί καρπό της συνεργασίας της καταργηθείσας Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και του Συλλόγου Διαφύλαξης Σχολικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ο Μαυροπίνακας», υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.
Στην 52η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τριφυλίας, το θέμα τέθηκε εκτός της ημερήσιας διάταξης και αφορούσε στην «Άσκηση ή μη ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας.
Εξαιτίας ζητημάτων που είχαν προκύψει για την χρήση του ακινήτου, η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου δεν προχώρησε στην καταβολή του μισθώματος, καθόσον η δαπάνη δε θεωρείται νόμιμη, αφού η διαδικασία επιλογής του προς μίσθωση ακινήτου είναι πλημμελής και, άρα, δεν προχωρά στην καταβολή του μισθώματος.
Όμως, σύμφωνα με την απόφαση: «Με την ως άνω διαταγή υποχρεώνεται ο Δήμος να καταβάλει στην αιτούσα – εκμισθώτρια το ποσό των 11.700 ευρώ για καθυστερούμενα μισθώματα από μίσθωση που έχει συναφθεί μεταξύ της αιτούσας και της πρώην δημοτικής κοινωφελής επιχείρηση.
Πηγή: «ΘΑΡΡΟΣ News»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κατακτά την 1η θέση πανελλαδικά…
"Η απόφαση αυτή είναι των αρμόδιων υπουργείων και ΟΧΙ του Δήμου Χαλανδρίου" υποστηρίζει ο Δήμαρχος.
Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Προσκοπείο έως το…
To εξώδικο αποτελεί αναγκαία ενέργεια συμμόρφωσης με τους ρητούς και δεσμευτικούς όρους της νέας σύμβασης…
Περιοδεία της Υπουργού Πολιτισμού στον νομό Φλώρινας.
Σημαντική εξέλιξη για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τον νομό Ιωαννίνων.